DJ Wim de Laat achter zijn microfoon. Foto: Wiek van Lieshout.
DJ Wim de Laat achter zijn microfoon. Foto: Wiek van Lieshout. Foto: Wiek van Lieshout

De passie van... Wim de Laat

Human Interest Human Interest 995 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de nieuwe rubriek ‘De passie van…’ laten we iedere maand iemand aan het woord die een grote passie heeft. Deze rubriek wordt geopend door Wim de Laat. Wim is een groot muziekliefhebber en deelt deze graag met anderen, zowel in de kroeg, maar tijdens de coronaperiode ook online.

Door: Bas Ulehake.

Als eerste vragen we Wim hoe deze passie voor muziek is ontstaan. “Mijn passie voor muziek is begonnen eind jaren zestig. De familie van mijn moeders kant was heel muzikaal, de familie van den Bersselaar woonde in de Wilhelminalaan, waar mijn ome Wim (den Bes) van den Bersselaar repeteerde met de band orkestje Tjot Idi. Wat jaren later verhuisde ik naar St-Michielsgestel waar mijn ouders de uitbaters werden van Bar het Corner House waar ik voor de eerste keer kennis maakte met een Discotheek”, vertelt Wim.

Drive In Disco 
Hierna begon de echte passie, gaat Wim verder: “Deze begon in 1980 waar ik door Hans Santegoeds en Hans Russens beoordeeld werd toen ik een avondje proef mocht draaien in de destijds bekende discotheek ’T Grifke in Schijndel. Daar ben ik uiteindelijk zo’n zestien jaar dj geweest, tot ongeveer 1996. Kort daarna werd ik wederom benaderd door Hans Santegoeds om dj te worden bij zijn Drive In Disco voor feesten en partijen. Daar heb ik tot ongeveer 2012 mijn partijen gedraaid. Daar heb ik een hele mooie tijd gehad. De laatste jaren zaten er regelmatig weekenden bij dat ik alleen maar thuis was om te slapen, ik was echt elke zaterdag en zondag weg.”

Hoe zijn de Gouwe ouwe avonden ontstaan?
In die tijd draaide Wim ook vaak als dj bij Café de Sok van Wil en Annelies van der Eerden. Daar werden de Hollandse avonden geboren, dat was zo’n succes dat ze er elke maand een volle kroeg hadden. “Op een dag kwam ik Wil tegen en die kwam met het idee om eens een reünie te organiseren van Café De Sok. Leuk idee, maar waar doen we dat? Wil had al snel wat gevonden, we doen da bij de Scheffer van Café het Zuid. Oké, maar daar hebben ze toch geen discotheek? Ach, een mengpaneeltje gecharterd, computertje eraan gehangen en gaan. Dit was zo’n leuke reünie dat Peter Schevers mij polste om eens wat vaker te komen draaien. In het begin met wat Hollandse middagen en avonden waarna een jaar of 5 geleden het idee ontstond om Goud Van Oud te gaan doen. Iedere maand een avond met gouwe ouwe muziek en met medewerking van een live artiest.”

Succesvolle avonden
Deze avonden zijn altijd goed bezocht geeft Wim aan, maar dat kan natuurlijk niet zonder een gestroomlijnd team. “Ik kan dit natuurlijk niet alleen, maar doe dat samen met eigenaar Peter Schevers, manusje van alles Gerard van der Eerden, artiesten boeker Angelique van Weert en serveerster/ QR-code scanner Tineke van der Eerden hebben we een echt Goud Van Oud team.”

Corona
Helaas heeft Corona ook roet in het eten gegooid bij de Goud van Oud avonden. Wim ging niet bij de pakken neer zitten, maar keek naar de mogelijkheden om mensen toch te entertainen. “Ik speelde er op in door een wekelijks online programma te maken op Facebook en iedereen mee te laten genieten van de vertrouwde Gouwe ouwe platen. Dit was ook weer een hele leuke ervaring met live luisteraars, die live reageerden tijdens de uitzending en een plaatje aan vroegen via Facebook. Nu zitten we te wachten dat we weer echt live mogen gaan in de kroeg.”

Goud van Oud in de toekomst
“Ik hoop dat we komend jaar nog wat leuke avonden mee mogen maken, maar zoals in de media te lezen was zit er de mogelijkheid in dat het ook weleens het laatste jaar kan zijn bij café ‘t Zuid. Mocht dat zo zijn, dan gaan we er de laatste week een hele feestweek Goud Van Oud van maken die niemand meer vergeet”, besluit Wim.

Heb jij ook een passie voor iets? En wil je dat graag delen met anderen? Stuur dan een mail naar redactie@mooischijndlel.nl

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant