Helemaal rechts op de foto staat Jade van Esch klaar om te dansen.
Helemaal rechts op de foto staat Jade van Esch klaar om te dansen. Foto:

Jade van Esch danst mee met het Kerstmuziekgala 2021

Human Interest Human Interest 997 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het dertienjarige Schijndelse danstalent Jade van Esch mag mee gaan dansen met het AVROTROS programma Kerstmuziekgala 2021. Ze mag hierbij gaan optreden voor onder andere koningin Maxima. De uitzending is op woensdag 15 december om 20.35u te zien op NPO1.

Dat ze veel voor het dansen over heeft is wel te merken. Naast haar school, tweede jaar VWO, traint ze maar liefst zes dagen in de week bij vijf verschillende dansscholen. Niet alleen in Schijndel bij Turondo, maar ook bij Dancers at work uit Amsterdam, waar de top van Nederland danst. Het harde werken van Jade wordt nu beloond. Ze werd gevraagd om als een van de tien dansers mee te dansen tijdens het Kerstmuziekgala. Tijdens de show zal Jade vijf keer mee dansen.

Jade heeft hierbij mogen dansen met grote artiesten. Zo traden artiesten als Jamai Loman, Buddy Vedder, Romy Monteiro, Trijntje Oosterhuis en Jeangu Macrooy op. Dit deden zij voor de ogen van koningin Maxima, Zij is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas. Deze stichting zet zich in voor structureel kwalitatief muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland.

Prachtige ervaring
“Het is fantastisch om mee te mogen maken wat er allemaal bij komt kijken om deel te nemen aan een productie van een TV programma , zoals repetities, styling, repeteren met BN’ers, visagie en alles wat er backstage gebeurt. Ik heb vooral heel erg genoten van het optreden met Buddy Vedder en Romy Monteiro, maar eigenlijk was het dansen met alle artiesten een feestje,” vertelt Jade trots

Professioneel danser
Het is dan ook de droom van Jade om professioneel danser te worden. Dit is een mooie stap om zichzelf in de kijker te dansen bij de organisatie die ook de dans acts verzorgt voor bijvoorbeeld ‘The Masked Singer’, ‘The Voice’ en ‘het Eurovisie songfestival’.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant