Rowanne in actie voor het tweede elftal van Avanti'31
Rowanne in actie voor het tweede elftal van Avanti'31 Foto: Ton Zandbergen

Unicum bij Avanti ‘31: voor het eerst keept een dame in de selectie

Sport Sport 1.360 keer gelezen

SCHIJNDEL | Voor het eerst in de clubgeschiedenis van SV Avanti ‘31 heeft er een dame meegevoetbald met een selectie elftal. Als gevolg van een blessure van keeper Dylan van Schaik was er zondagochtend geen keeper beschikbaar voor de wedstrijd van het tweede elftal. De oplossing was snel gevonden. Rowanne Vroomans, de keepster van vrouwen 1, was bereid om bij Avanti’31 2 onder de lat te gaan staan.

Voor Rowanne was het misschien niet heel bijzonder, want zij doorliep in de jeugd de selectieteams, maar voor Avanti’31 was het dat zeker wel. Dit was namelijk de eerste keer dat een vrouw meespeelde in de selectie van Avanti’31. De wedstrijd tegen SBC werd ondanks een prima optreden van Rowanne met 2-3 verloren.


Rowanne kwam in actie voor het tweede elftal van Avanti’31

Hoe was het om bij het tweede onder de lat te staan?
“Het was super gaaf om bij het tweede onder de lat te staan en zeker als eerste vrouw. Gelukkig had ik weinig spanning voorafgaand aan de wedstrijd. De mannen vingen me op als volwaardig lid van het team”, vertelt Rowanne trots. “Het smaakt zeker naar meer. Ik wil mijn kwaliteiten graag laten zien en de tegenstander verbazen. Ook smaakt het zeker naar meer, omdat ik het vertrouwen kreeg van de spelers en trainer”.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd?
“Ik kijk stiekem trots terug op de wedstrijd. Er zijn veel punten waar ik aan moet en kan werken. Ik vond het geweldig dat mijn teamgenoten toch even op een afstand vanaf de parkeerplaats hebben gekeken. Dat voelde extra krachtig. Zelf ben ik nooit 100% tevreden over mijn optreden, maar ik denk dat ik mij goed staande heb gehouden tegen een eerste klasser van de mannen. Ik kan enorm veel leren door bij de mannen te keepen en hoe meer je het doet des te meer vertrouwen dat ik kan uitstralen en zo ook meer kwaliteiten kan tonen”.

Is het doel nu dan ook om in het eerste van Avanti terecht te komen? Of kijk je verder dan Avanti?
“Ik heb al een mooie carrière gehad in het voetbal. Ik heb in het verleden bij het Nederlands elftal gespeeld en alle jeugdopleidingen doorlopen. Ik heb ongeveer 6 jaar op topniveau gespeeld en nu focus ik me volledig op mijn werk en studie. Om in te vallen bij het eerste sta ik natuurlijk altijd open voor”, sluit Rowanne af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant