Afbeelding

Irene wint overtuigend van Nederwetten

Sport Sport 293 keer gelezen

GEMONDE | Op een winters aanvoelende zondagmiddag speelde Irene haar wedstrijd in en tegen Nederwetten. Irene vloog op een goed bespeelbaar veld uit de starblokken en wist al na 21 seconden de 0-1 te scoren. Vanaf de aftrap werd een aanval opgezet waarbij Thijn van Vreede een prima voorzet gaf de door Levi van Rooij vanaf een paar meter voor de goal hard werd binnengeschoten.

Hierna bleef Irene de bovenliggende partij waarbij Nederwetten vooral veel strijdlust en fysiek toonde. Echte kansen leverde dat niet voor ze op terwijl Irene meerdere goede kansen kreeg die niet benut werden. Na 30 minuten voetballen speelde Gijs Voets zich goed vrij en wist met een prima pass Rob Groenendaal te bereiken, die vanaf 16 meter verwoestend uithaalde, 0-2. Hierna was het verzet van Nederwetten gebroken en kreeg Irene nog voldoende kansen om voor de rust de wedstrijd echt in het slot te gooien. Zo mist Rob een minuut voor rust een 100% kans door een meter voor de open goal niet te scoren.

Ook na rust startte Irene fel. Dit resulteerde in de 0-3 na een goedlopende aanval via Jelmer Habraken en Bryan Hellings waarbij laatstgenoemde een voorzet gaf op Ferdy van Zon die bij de eerste paal de keeper kansloos liet. Een paar minuten daarna was het de goed spelende Thijn van Vreede die de 0-4 scoorde. Hij wist vanaf 16 meter de keeper te verrassen met een lage schuiver in de hoek. Nederwetten kon alleen maar verdedigen en creëerde nagenoeg geen kansen. In de 60e minuut scoorde Irene de 0-5 doordat Aron van Vreede een terugspeelbal wist te onderscheppen en beheerst de 0-5 binnenschoot. Hierna ging Irene wat minder geconcentreerd spelen waardoor Nederwetten iets meer in het spel kwam. Dit resulteerde nog in 2 goals voor de thuisploeg in de laatste 5 minuten hetgeen Irene alleen zichzelf kan aanrekenen. Al met al een prima overwinning voor de mannen uit Gemonde.