Rondom de dierenparken hangen de verbodsborden al enige tijd.
Rondom de dierenparken hangen de verbodsborden al enige tijd. Foto: Pascal van Oers

Flinke toename meldingen vuurwerkoverlast in Schijndel

Algemeen Algemeen 342 keer gelezen

SCHIJNDEL – Het aantal vuurwerkincidenten is dit jaar flink toegenomen in Schijndel. Het aantal meldingen is daarom bij gemeente Meierijstad dan ook gestegen. Dat in tegenstelling tot Veghel en Sint-Oedenrode.

Vanuit Schijndel kwamen maar liefst 22 meldingen. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, want toen ging het om tien klachten. In Veghel nam het af van acht naar vier meldingen. Vanuit Rooi werd twee keer geklaagd, evenals in 2020. De gemeente en de politie controleren volgens de gemeente op dit moment extra. De BOA’s nemen de locaties die gemeld worden mee in hun surveillance. Minderjarigen (tussen 12-18 jaar) die vuurwerkoverlast veroorzaken kunnen een taak- of leerstraf verwachten. BOA’s van de gemeente Meierijstad zijn bevoegd om hen door te verwijzen naar Halt die deze straf oplegt.

Melden
Heeft u overlast van vuurwerk of vermoedt u dat iemand illegaal vuurwerk in zijn bezit heeft? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Is er sprake van een noodsituatie, bel dan 112.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant