Afbeelding

Drie belangrijke punten voor Avanti’31

Sport Sport 313 keer gelezen

SCHIJNDEL | Avanti’31 heeft goede zaken gedaan in de strijd om de periodetitel. In Boxtel werd ODC met 3 -1 verslagen. De uitslag doet vermoeden dat Avanti’31 een makkelijke middag had maar niets is minder waar.

Het eerste kwartier van de wedstrijd kreeg Avanti’31 een paar grote kansen om de score te openen. Luc van den Hurk en Geert van Heeswijk hadden het vizier nog niet op scherp staan waardoor de gewenste snelle openingstreffer uitbleef.

In de 24e minuut kreeg Joep van der Meijden de kans om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Met een katachtige redding voorkwam Casper Brus een achterstand. In de 41e minuut was het eindelijk raak. Een pass van Mauro Brus belandde voor de rechtervoet van Roel Kappen die vervolgens de bal achter keeper Robbie Roelofs schoot.

Het eerste kwartier van de tweede helft was het eenrichtingsverkeer richting het doel van ODC. Toch kwam ODC in 73e minuut op gelijke hoogte. Na een zeldzame fout in de verdediging van Avanti’31 scoorde Bart van de Pas de 1 -1. In de 80e minuut kwam Avanti’31 opnieuw op voorsprong. Een geweldige voorzet van Alejandro Navarro Keeris werd door Geert van Heeswijk binnengeschoten. Drie minuten later kreeg ODC de kans op de gelijkmaker. Casper Brus voorkwam dit met een fabelachtige redding. Vlak voor tijd maakte Roel Kappen aan alle onzekerheid een eind en scoorde zijn tweede doelpunt van deze middag.

Door deze overwinning kan Avanti’31 aanstaande donderdag de periodetitel binnen halen. In Oss staat dan de inhaalwedstrijd tegen Margriet op het programma.