Afbeelding

De Hopbel heren 1 verliest ook van HOD

Sport Sport 205 keer gelezen

SCHIJNDEL | Er stond vandaag een pittige wedstrijd op het programma voor de mannen van de Hopbel. De uitwedstrijd tegen HOD. Daarbij moet gezegd worden dat als je zo slap begint als de Hopbel het tegen iedere tegenstander een lastig verhaal wordt.

Na 7 minuten stond er al 2-0 op het scorebord in Valkenswaard. Een splijtende pass en een snel genomen vrije slag bood HOD twee vrije schot kansen die ze makkelijk konden afronden. Door de hoge druk van HOD en slordige omgang met balbezit van De Hopbel kwam de Schijndelse equipe maar moeilijk aan hockeyen toe en waren de kansen spaarzaam in het eerste kwart. Balverlies betekende zelfs nog de 3-0 in het eerste kwart. In het tweede kwart kreeg De Hopbel iets meer controle en wisten ze ook drie goeie kansen te creëren, helaas stond het vizier niet op scherp en werd het doel tot drie keer toe net gemist. 3-0 werd dan ook de ruststand.

Het 3e kwart begon met een grote kans voor De Hopbel gevolgd door een klein opstootje waardoor het even 10 tegen 10 was. Vuur dat eigenlijk al de hele wedstrijd ontbrak bij De Hopbel leek aangestoken. Grote kansen volgden waarbij de keeper van HOD zich scherp toonde en een bal uit de bovenhoek hield om bij de volgende kans een bal van de lijn te halen. De kansen werden groter naarmate de tijd verstreek in het 3e kwart, maar allemaal bleven ze onbenut. Het spelbeeld ging gelijk op maar uiteraard hoefde HOD ook niet echt meer aan te zetten met de stand op dat moment. In het vierde kwart ging De Hopbel alles of niks om wellicht nog een resultaat te forceren. Uiteraard betekende dit ook dat er achterin meer ruimte zou worden weggegeven. Hier maakte HOD dankbaar gebruik van door de 4-0 te maken.

De Hopbel liet het lopen en HOD hockeyde de wedstrijd simpel uit en had zelfs de score nog kunnen uitbreiden via een aantal corners. Maar keeper Luc Spanjers stond goed op te letten en kreeg daarbij nog hulp van de lat. Uiteindelijk bestaat een wedstrijd uit 4 kwarten en als je er maar in 3 aan hockeyen toe komt dan kom je tekort. Zeker tegen teams als HOD, een prima ploeg die op deze zondag de mannen De Hopbel simpelweg heeft overdonderd. De eerste seizoenshelft is daarmee voorbij, er zijn minder punten gehaald dan van tevoren gehoopt. Maar goed, zo hebben de mannen uit Schijndel nog genoeg om aan te werken in de winterstop zodat ze 13 maart weer kunnen laten zien wat ze waard zijn.