Afbeelding

‘Trippen of Skippen’ drugsonderzoek onder jongvolwassenen

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 355 keer gelezen

SCHIJNDEL | ‘Trippen of Skippen’ is een groot onderzoek naar de mening van jongvolwassenen in Oost Brabant over drugs en drugsgebruik. 

Lachgas in de auto? XTC op een festival? Is dit normaal of vinden jongeren dit niet normaal. Het zijn vragen die zullen voorkomen in de enquête die aan de jongeren zullen worden voorgelegd. Het invullen van de enquête koste ongeveer 10 minuten. Jongeren die de enquête invullen, maken een mooie kans op het winnen van een vette trip naar keuze zoals Skydiven, dagje naar een pretpark, karten of een wellness bezoek.

Drugs en drugsgebruik
Het lijkt steeds meer verankerd te raken in onze samenleving. Met alle gevolgen van dien. Uit de onlangs gehouden GGD Gezondheidsmonitor gaf 70% van de jongvolwassenen aan het gebruik van softdrugs normaal te vinden. Wat is hier de reden van? En gebruiken jongeren daardoor ook meer drugs? Heeft de norm van jongeren over drugs een relatie met de plek waar de drugs wordt gebruik? Het zijn allemaal vragen waar de onderzoekers met het onderzoek antwoord op willen krijgen.

Gemeente Meierijstad
Ook de gemeente Meierijstad is benieuwd naar de mening van jongeren over drugs. Daarom vraagt de gemeente iedereen in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar om de vragenlijst in te vullen.

De vragenlijst vindt je hier: www.trippenofskippen.nl. De vragenlijst staat tot eind november open.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant