Afbeelding

Avanti’31 heeft weinig problemen met FCV Venlo en gaat naar de volgende bekerronde

Sport Sport 534 keer gelezen

SCHIJNDEL | Avanti’31 had zondagmiddag in de bekerwedstrijd tegen FCV Venlo weinig moeite om de volgende ronde te bereiken. De 3-0 eindstand stond al bij de rust op het scorebord. Na de coronaproblemen van vorige week was de wedstrijd voor trainer Stephan Hesemans een gelegenheid om een paar vaste basisspelers aan de kant te houden.

Nadat Roel Kappen in de 4e minuut van de wedstrijd al op de Venlose doelman Bo Routs was gestuit was het in de 13e minuut wel raak. Roel Kappen had een schitterende crosspass op Luc vd Hurk in huis en het was Mees vd Heijden (van JO19) die de pass van Luc knap in de korte hoek binnen schoot. Tien minuten later werd het 2-0 toen Geert van Heeswijk profiteerde van verkeerd uitverdedigen door de Venlose verdediging en doelman Routs kansloos liet. Een paar minuten later redde de Venlose doelman knap op een vrije trap van Roel Kappen, maar vlak voor rust had de doelman geen antwoord op een fraaie lob van Luc vd Hurk waarmee de 3-0 op het scorebord kwam.

Na rust verving Mauro Brus Luc vd Hurk. Ondanks een serie goede kansen wist Avanti’31 in de tweede helft niet meer te scoren. Het was doelman Routs die zijn ploeg behoedde voor een grote nederlaag door goed redding te brengen bij kansen van Geert van Heeswijk, Mauro Brus en Toon vd Heijden. Jelle Brus, Jelle Verhoeven en Alejandro Navarro Keeris kregen nog speeltijd in de tweede helft.

Doelman Dylan van Schaik had in het Avanti-doel een rustige middag evenals scheidsrechter Vereijken die geen kaarten nodig had voor deze uiterst sportieve wedstrijd.

Zondag 21 november speelt Avanti’31 voor de competitie een uitwedstrijd tegen ODC in Boxtel. De wedstrijd begint om 14.30 uur