Coach Jeroen volleyt de bal tijdens de demonstratiepartij. Foto: Kevin van Crey.
Coach Jeroen volleyt de bal tijdens de demonstratiepartij. Foto: Kevin van Crey. Foto: Kevin van Crey

Laagdrempelig en populair padel nu te spelen bij Tennis Vereniging De Hopbel

Sport Sport 433 keer gelezen

SCHIJNDEL | Tennis Vereniging De Hopbel opende zondag 7 november de drie nieuwe padelbanen. Ruim 200 belangstellenden mocht de vereniging welkom heten. De officiële opening kwam na een ochtend en middag vol clinics en een demonstratiepartij. “Het aanleggen van de padelbanen en de min of meer totale renovatie van het park worden gedragen door veel leden, zonder hen was dit nooit gerealiseerd.”

Door: Cis van Pinxteren.

Volgens Marcel den Otter, bestuurslid over het beheer van de accommodatie, begon de bouw van de banen in mei. “We hebben gekozen voor een blauwe ondergrond met zand. Het verschilt niet erg van een graveltennisbaan.” Het padellaantje is omgedoopt tot ‘t Otterlaantje, vernoemt naar het bestuurslid. De aanleg van de banen en de andere vernieuwingen aan de tennisaccommodatie zijn te danken aan een grote groep aan clubvrijwilligers. Zoals Sjef Vervoort, door zijn harde werk mocht hij mee het lint doorknipfpen. “We deden het met een heel fijne groep, ik was daar maar één handje van.” Bestuursleden uiten zich dankbaar voor de inzet van die groep. In totaal deden ongeveer 60 leden en 40 niet-leden mee aan de padelclinics. Vervoort krijgt daar een voldaan gevoel van. “Al die mensen hier, daar doe je het voor.” Volgens voorzitter Paul Schoenmakers is het clubgevoel de afgelopen jaren sterk gegroeid. “Het aanleggen van de padelbanen en de min of meer totale renovatie van het park worden gedragen door veel leden, zonder hen was dit nooit gerealiseerd”, vertelt Schoenmakers.

Booming en laagdrempelig 
Padeltrainer Jeroen weet dat je na een potje tennissen moeilijk een potje kan padellen. “Een padelracket is veel kleiner dan een tennisracket dus het is wennen met het slaan. Het is een compleet ander spel, maar iedereen kan het makkelijk leren.” Padel is namelijk vrij laagdrempelig. “Met tennis sla je vaak bovenhands en bij padel moet je een bal laten stuiteren en sla je onderhands. Iedereen op de club vindt het gaaf om deze nieuwe sport te proberen”, zegt hij. Het materiaal is dus anders met een ander racket en lichtere ballen, daarnaast kunnen spelers ook de wand gebruiken in de padelkooi. “Dat geeft een andere dynamiek, je moet de bal bewust laten stuiteren en hem dan ‘meeslaan’”, vertelt clublid Kim van Grinsven. De tactischere mix tussen tennis en squash blijkt booming en is de snelst groeiende sport van Nederland. Het clubbestuur en de ledenraad zien daarom kansen. “We zijn een club met circa 440 leden en willen met deze populaire sport nieuwe leden trekken. Zo krijgen we een nieuwe diversere groep erbij”, vertelt de voorzitter. Hij spreekt nu al enthousiast over toekomstige, verwachte banen. “De kans is niet uitgesloten dat we, ,wanneer de ledenaanwas die we nu al hebben doorzet, in de toekomst twee of drie padelbanen erbij aanleggen.”
De gemeente gaf toestemming voor de vergunning en voert nu gesprekken met de tennisclub om de club te laten privatiseren. “Ook rolstoeltennissers kunnen hier padellen. Iedereen kan makkelijk leren om padel te spelen, je kunt het vergelijken met tennissen op het strand”, vertelt commissielid Ralf van de Meerdonk.

Als openingsaanbieding krijgt elk nieuw lid het lidmaatschap tot 1 januari 2022 gratis. Het lidmaatschap geldt zowel voor padel als tennis op de tien banen bij TV De Hopbel. Meer informatie hierover en over padel bij De Hopbel vind je op de website.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant