Afbeelding

Avanti’31 klopt SCG’18 met 3-0 en gaat nu alleen aan de leiding

Sport Sport 314 keer gelezen

SCHIJNDEL | Avanti’31 wist zondagmiddag de derby tegen SCG’18 uiteindelijk ruim met 3-0 te winnen. Alle doelpunten vielen in het laatst half uur van de wedstrijd, waar Avanti’31 de wedstrijd eigenlijk al in het eerste half uur had kunnen beslissen. Door de tegenstander voor rust zo lang in de wedstrijd te houden werd de tweede helft, toen SCG’31 meer op de Avanti-helft van het veld kwam, voor het talrijk opgekomen publiek een leuke pot voetbal.

In de eerste helft was Avanti’31 veel sterker dan een te afwachtend spelend SCG’18. In het eerste half uur creëerde de blauwwitten talrijke kansen maar steeds was het de Gestelse doelman Dennis Schoenmaker, die zijn ploeg op de been hield. Het publiek zag kansen voor Teun Kuijpers, Teun van Doornik, Koen van Engeland en Roel Kappen. Roel zette een aantal malen een medespeler met goede steekballen vrij voor de keeper, maar zoals gezegd, Dennis Schoenmakers was de sta-in-de-weg. Vlak voor rust kwam SCG’18 er een paar keer goed uit. In het Avanti-doel kon Casper Brus toen laten zien ook een prima doelman te zijn. Vooral zijn tweede redding in de 44e minuut was van grote klasse en voorkwam dat Avanti’31 met een achterstand de rust in moest gaan. Het slotakkoord van de eerste helft was nog voor Avanti’31. Roel Kappen werd op rechts weggestuurd. Zijn strakke voorzet werd door Koen van Engeland echter op een haar na gemist.

De tweede helft gaf SCG’18 veel beter partij dan in de eerste helft en de wedstrijd ging nu veel meer op en neer. Na een kwartier spelen kwam Mauro Brus in het veld voor Koen van Engeland. Vlak na die wissel kwam Avanti’31 op voorsprong. De bal ging een paar keer heen en weer voor het Gestelse doel tot Jelle Brus de bal in het doel werkte. Nadat eerst SCG’18 nog een kans kreeg op de gelijkmaker was het Mauro Brus die in de 68e minuut met een fraaie kopbal de 2-0 wist te scoren. De definitieve beslissing viel in de 83e minuut toen Luc vd Hurk de 3-0 liet aantekenen. Roel Kappen had nog kunnen scoren, maar zijn schot ging net naast, waarmee de eindstand op 3-0 bleef staan na een sportieve wedstrijd die scheidsrechter Wil Rombouts zonder problemen leidde.

Al met al een belangrijke overwinning voor Avanti’31 dat door de nederlaag van Alem nu alleen aan kop gaat in de 3e Klasse C. Komende zondag gaat Avanti’31 op bezoek bij Margriet in Oss. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.