Afbeelding
Foto: Neptunes '58

46e Zwemvierdaagse weer ouderwets gezellig

Sport Sport 299 keer gelezen

SCHIJNDEL | Afgelopen week hebben in totaal 231 zwemmers meegedaan aan de 46e Schijndelse Zwemvierdaagse, georganiseerd door zwem- en waterpolovereniging Neptunus ’58 in samenwerking met Zwembad De Molen Hey. Er waren dit jaar iets meer deelnemers dan in de jaren 2017 tot en met 2019 die dagelijks minstens 10 of 20 banen zwommen. Na vier dagen zwemmen kon een medaille in ontvangst genomen worden. Op de vrijdag werd de zwemvierdaagse feestelijk afgesloten met discozwemmen, waarbij er volop gedanst werd en er zelfs de polonaise door het recreatiebad gelopen werd.

Mede omdat de editie van 2020 niet door kon gaan was er een recordaantal debutanten. Bijna de helft van alle banenzwemmers deed voor de eerste keer mee en behaalde daarmee een bronzen medaille. 34 zwemmers behaalden zilver en 34 zwemmers goud. Twintig zwemmers deden voor de vierde keer mee en behaalden daarmee ‘goud 4’. De medailles liepen zo op tot en met goud 33 en 34! De organisatie is blij om te zien dat het evenement een feest voor alle leeftijden is, want de jongste zwemmers zijn pas 4 jaar oud, terwijl ook vele ouders en opa’s en oma’s deelnamen. Ruim tachtig procent van de deelnemers kwam uit Schijndel, maar ook uit Berlicum, Den Dungen, Gemonde, Heeswijk-Dinther, Liempde, Sint-Michielsgestel en Vinkel wisten zwemmers afgelopen week De Molen Hey te vinden.

Zwemvierdaagse voor het hele gezin
Het banen zwemmen is alleen voor zwemmers die in het bezit zijn van zwemdiploma A. Om ook kinderen die dat diploma nog niet hebben vier dagen mee te kunnen laten doen is de Spettervierdaagse vele jaren geleden in het leven geroepen. Daarbij kunnen kinderen vanaf 4 jaar spetteren in het instructiebad onder begeleiding van vrijwilligers van Neptunus ’58 en ontvangen zij ook na vier dagen een prachtige medaille. Dit jaar waren er 21 kinderen die hieraan deelnamen en zij spetterden er flink op los!

Kleurwedstrijd
Tijdens de zwemvierdaagse was er uiteraard ook weer een kleurwedstrijd. Er zijn dit jaar meer dan 60 kleurplaten ingeleverd! De winnaars kunnen vanaf dinsdag 2 november hun prijs ophalen bij de kassa van het zwembad. Tot en met 6 jaar: 1. Vive Woudhuizen, 2. Fedde Toelen, 3. Zélie Gerrits. 7-8-9 jaar: 1. Marlinde Loeffen, 2. Lenne van Laarhoven, 3. Merel van Vessem. 10 jaar en ouder: 1. Florine Kitslaar, 2. Rick Welte, 3. Yvonne Broeksteeg.

Maarten van der Weijden Foundation
Deelnemers aan de zwem- en spettervierdaagse konden meedoen aan de sponsoractie voor de Maarten van der Weijden Foundation. Met zijn stichting hoopt de Olympisch Kampioen 10 kilometer open water zwemmen het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. De opbrengst van de sponsoractie van de Schijndelse zwemvierdaagse (200 euro) gaat naar diverse kankeronderzoeken. De zusjes Hannelore en Louise Roelants haalden maar liefst 100 euro op. Ook Fien en Thijsje vd Donk en Mees van Lanen wisten vele sponsoren te vinden voor hun prestatie.

Foto’s van de zwemvierdaagse zijn te vinden via de Facebook-pagina van Neptunus ’58: www.facebook.com/neptunus58/

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant