Aaron van Osch tweede op NK judo.
Aaron van Osch tweede op NK judo. Foto: Budoclub Schijndel

Aaron van Osch tweede op de Nederlandse Kampioenschappen

Sport Sport 266 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zaterdag 30 oktober vonden in Leek (Groningen) de Nederlandse Kampioenschappen Judo plaats voor de Judoka’s onder de 15 jaar. Aaron van Osch had zichzelf hiervoor geplaatst met zijn eerste plaats op de Zuid Nederlandse kampioenschappen.

De eerste wedstrijd was hij vrijgeloot, dus hij mocht gelijk door naar de volgende ronde waar hij zijn eerste wedstrijd onverwachts snel won met een ippon seoi nage, de eerste schouderworp.

In de volgende ronde kwam hij tegen een zeer felle tegenstander. Nadat Aaron een wazari had gescoord, kreeg hij een waarschuwing maar kort daarna scoorde hij toch weer een wazari en tweemaal wazari is een ippon dus ook deze partij won hij.

Dus op naar de halve finale. Hier trof hij een tegenstander die hij ook op de Zuid Nederlandse Kampioenschappen tegen had. Echter dit maal kreeg hij veel meer weerstand en moest hij harder knokken voor de overwinning, uiteindelijk werd deze toch behaald door twee wazari’s.

In de finale kreeg hij een felle tegenstander tegen uit Noord Holland, de partij ging helemaal gelijk op en belandde dan ook in de Golden Score. Aaron kreeg een straf meer dan zijn tegenstander en moest hiermee genoegen nemen met een tweede plaats. Na even gebaald te hebben van een verloren finale kwam toch al snel het besef dat een tweede plek op een NK een prima prestatie is waar Aaron heel trots op kan zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant