Afbeelding

Avanti’31 mist in de laatste minuut penalty voor gelijkspel

Sport Sport 608 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het was een drukbezochte derby zondagmiddag op sportpark de Molenheide. Ongeveer 1200 toeschouwers zagen uiteindelijk Schijndel/DE WIT aan het langste eind trekken. Het was een benutte strafschop door Stan Guns die de beslissing bracht, waar Toon vd Heijden in de laatste minuut van de wedstrijd een penalty miste. Een gelijkspel was overigens de uitslag geweest die het beste bij de wedstrijd had gepast. Een binnen de lijnen sportieve wedstrijd overigens die niet veel goed voetbal, maar wel veel inzet liet zien.

Avanti’31 ging direct fel van start. Al na 30 seconden bood Roel Kappen een grote kans aan Luc vd Hurk maar Jarne Gordijn wist op knappe wijze zijn doel schoon te houden. Avanti’31 hield gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd het initiatief, maar geleidelijk aan werd het spel op het middenveld slordiger wat resulteerde in veel balverlies. Beide elftallen werden al snel door blessures gedwongen te wisselen, bij Avanti’31 kwam Joep vd Hurk voor Robin Schakenraad in het veld, terwijl bij Schijndel Jordy Broks naar de kant moest. Beide elftallen kregen nog wat kleine kansen, de verdediging van Avanti’31 moest doelman Casper Brus nog op de doellijn te hulp schieten, maar verder kwam er niet veel gevaar voor de beide doelen. De laatste fase van de eerste helft had Schijndel het betere van het spel maar tot echte kansen leidde dat niet.

De tweede helft zag het publiek in eerste instantie een gelijk opgaande strijd. Mauro Brus verving de al niet helemaal okselfris aan de wedstrijd begonnen Geert van Heeswijk. In de 56e minuut kreeg Schijndel/DE WIT een corner. De scheidsrechter zag Jelle Brus zijn tegenstander vast houden en oordeelde dat dit een strafschop was. Stan Guns liet doelman Casper Brus kansloos en de 0-1 stond op het scorebord. Avanti’31 stroopte de mouwen op en Schijndel moest de eerste van drie gele kaarten incasseren. In de 60e minuut sloeg de vlam in de pan. Een discutabel vlagsignaal voor een achterbal riep felle reacties op van spelers maar vooral van het publiek. De overigens prima leidende scheidsrechter Schellekens stuurde de elftallen naar de kleedkamer en nam zelf de tijd voor een goed gesprek met de aanvoerders. Na een klein kwartier werd de wedstrijd weer hervat. Trainer Stephan Hesemans had zijn spelers tijdens het oponthoud blijkbaar goed geïnstrueerd want Avanti’31 pakte direct het initiatief en drukte Schijndel naar achteren. Kansen kwamen er, onder andere voor Roel Kappen uit een vrije trap die doelman Gordijn met moeite tot corner kon verwerken. De ingevallen Teun Kuijpers kopte even later vanuit een corner de bal maar net over het doel. Avanti’31 wisselde nog een verdediger voor een extra aanvaller en hield de druk er goed op. In de allerlaatste minuut veerde het publiek op. Teun Kuijpers werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Toon vd Heijden, die vorige week een strafschop nog heel overtuigend raak schoot, miste echter deze kans. Schijndel kreeg tot slot nog een kans alvorens de scheidsrechter de wedstrijd affloot.

Voor Avanti’31 was het het eerste puntverlies van deze competitie en het moet nu de koppositie delen met het verrassend sterke Alem. Schijndel/DE WIT volgt op één punt van de twee koplopers.

Komende zondag speelt Avanti’31 opnieuw thuis, nu tegen SCG’18 uit St Michielsgestel.