Schijndel/DE WIT viert de overwinning op SV Avanti '31
Schijndel/DE WIT viert de overwinning op SV Avanti '31 Foto: Cees van Raaij

Zwaarbevochten overwinning voor Schijndel/DE WIT

Sport Sport 273 keer gelezen

SCHIJNDEL | Waar Avanti’31 in de eerste en laatste minuut van de Schijndelse derby de kans op een doelpunt liet liggen, benutte Schijndel/DE WIT de verkregen buitenkans wel. Door de overwinning op Avanti’31 is Schijndel/DE WIT nog ongeslagen.

De wedstrijden tussen Schijndel/DE WIT en Avanti’31 staan meestal bol van de spanning en goed voetbal is voor de neutrale toeschouwer meestal ver te zoeken. Zondag 24 oktober was dit niet anders. Het in grote getale opgekomen publiek zag twee teams aan het werk die veel energie in de wedstrijd stopten zonder veel kansen te creëren. De wedstrijd overziend waren drie momenten beslissend. In de eerste minuut wist Avanti’31 de bal na de aftrap door Schijndel/DE WIT snel te veroveren en werd een prima aanval in de 1e minuut bijna fataal voor de in oranje gestoken formatie van trainer Henry van Alebeek. Dankzij een katachtige redding van keeper Jarne Gordijn werd de ingeschoten bal gestopt. Een wake up call voor Schijndel/DE WIT dat zich vervolgens prima herstelde van deze bliksem start van Avanti’31.

Een tweede beslissende moment deed zich voor in de 57e minuut. Tijdens een corner werd Schijndel WIT-aanvoerder Thomas-Jan van Raaij dermate vastgehouden binnen de 16-meter dat de scheidsrechter gedecideerd tot een penalty besloot. Stan Guns wist deze buitenkans met een onhoudbaar schot te verzilveren, waarmee Schijndel/DE WIT op een 0-1 voorsprong kwam. Vervolgens brak een rommelige fase aan waarin de goed leidende scheidsrechter Schellekens zich in de 60e minuut genoodzaakt zag om de wedstrijd gedurende 15 minuten te onderbreken, nadat een beslissing van de Schijndel/DE WIT-grensrechter niet gewaardeerd werd door het publiek.

Kort voor het eindsignaal was daar het derde beslissende moment van de wedstrijd. Nadat een Avanti’31-speler onreglementair was afgestopt was het ditmaal de thuisspelende ploeg die een penalty mocht nemen. Helaas voor Avanti’31 werd deze uitgelezen kans om langszij te komen niet benut en was het Schijndel/DE WIT dat kort daarna als winnaar het veld kon verlaten. Met deze zwaarbevochten overwinning wist Schijndel/DE WIT voor het eerst sinds 2018 met drie punten huiswaarts te keren.

Volgende week wacht voor Schijndel/DE WIT de uitwedstijd tegen Alem. Een onbekende tegenstander die momenteel de ranglijst aanvoert. Voor de geel-blauwe formatie een mooie gelegenheid om de positieve lijn door te trekken.