Renzo Brus van SV Avanti'31 en Thomas-Jan van Raaij van RKSV Schijndel zijn klaar voor de derby.
Renzo Brus van SV Avanti'31 en Thomas-Jan van Raaij van RKSV Schijndel zijn klaar voor de derby. Foto: Bas Ulehake

Een strijd met respect

Sport Sport 418 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Schijndelse derby tussen Avanti’31 en Schijndel/De Wit staat op zondag 24 oktober op het programma in de derde klasse C. Een wedstrijd waar altijd met veel plezier naar uitgekeken wordt door menig voetballiefhebber in Schijndel. Beide clubs zijn nog ongeslagen in de competitie, zo is Avanti zelfs koploper na vier wedstrijden met de volle twaalf punten en volgt Schijndel met acht punten op plek vier.

Als voorbeschouwing op de wedstrijd sprak DeMooiSchijndelKrant met de twee aanvoerders, Renzo Brus van Avanti en Thomas-Jan van Raaij van Schijndel. Beide speelden al meerdere keren tegen elkaar in de Schijndelse derby, waarbij altijd volop strijd te zien was op het veld.

Hoe is het tegenwoordig met de rivaliteit tussen Avanti en Schijndel?
Er is sprake van rivaliteit geeft Thomas-Jan aan: “Maar niet van vijandigheid of iets dergelijks. De meeste spelers kennen elkaar natuurlijk in meer of mindere mate en op zondag wordt er regelmatig gezamenlijk een biertje gedronken in de kroeg. Toch zal het altijd een strijd blijven om wie de beste club uit het dorp is. Op zondag na onze eigen wedstrijd wordt toch al vaak snel de vraag gesteld wat de uitslag is geworden bij Avanti. Ik vermoed dat dat andersom niet anders is.” Renzo ziet dat niet anders. “Op het veld wil je in ieder geval altijd van Schijndel winnen, daarna in de kantine gaat het er denk ik wel wat gemoedelijker aan toe dan ‘vroeger’. Maar je merkt altijd wel dat het leeft wanneer je tegen Schijndel speelt, dat begint al in de jeugd. Niemand hoeft voor zulke wedstrijden gemotiveerd te worden. En door de verhalen word je er ook wel aan herinnerd dat het een belangrijke wedstrijd is, niet alleen voor ons als team, maar ook voor de andere mensen binnen Avanti.”

Wat verwacht je van de wedstrijd?
“Ik denk dat wij voetballend als team een stapje verder zijn dan Avanti, maar we zijn van Avanti gewend dat ze dat compenseren met een enorme hoeveelheid strijd. Al met al verwacht ik een spannend gevecht, met een zwaarbevochten overwinning voor ons als resultaat”, laat Thomas-Jan weten. Renzo verwacht een wedstrijd waar de verschillen klein zijn. “De laatste wedstrijden tegen elkaar waren voetballend niet altijd goed, maar er was wel volop strijd op het veld. Ik denk dat we dat deze keer ook weer kunnen verwachten met natuurlijk een goede sfeer en beleving. Ook naast het veld. Het wordt lastig om te voorspellen omdat we in deze wedstrijden vaak gelijkwaardig aan elkaar zijn. Wat de uitslag ook mag zijn dat maakt me niet uit, als we als Avanti zijnde maar weten te winnen.”
Op sportpark De Molenheide, de thuishaven van Avanti’31, wordt zondag om 14.00 uur afgetrapt. Supporters zijn uiteraard van harte welkom, ook in de derde helft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant