Afbeelding
Foto:

Het Perfecte Plaatje Schijndel juryrapport opdracht 9

Algemeen Het Perfecte Plaatje Schijndel 1.321 keer gelezen

SCHIJNDEL | Opdracht 9 zit er weer op. De jury heeft de binnengekomen foto’s weer goed bekeken en waren weer onder de indruk. Lees het jurycommentaar en bekijk alle foto’s hieronder. En vergeet natuurlijk niet te stemmen op jouw favoriete foto.

“Technisch gezien was dit een zeer uitdagende opdracht. Fotograferen na zonsondergang is namelijk een heel andere tak van sport. Als je dit nooit eerder hebt gedaan, dan is dat echt moeilijk. De deelnemers hebben het geweldig gedaan! De getoonde creativiteit en technische uitvoering doet ons enorm deugd. Sterker nog, één deelnemer heeft nagenoeg het Perfecte Plaatje geschoten. Complimenten”, aldus de jury.

Over de winnende foto van Erwin Pijnenburg zeg de jury het volgende: “Een van de beste foto’s van het Perfecte Plaatje Schijndel – deze foto klopt gewoon! De compositie is uitstekend, de techniek kan niet beter en de creativiteit is volop aanwezig met het brandende staalwol dat heel strak weerspiegelt in het water. Top foto!”

Foto 1 – Rosa Kluytmans


Foto 1 - Rosa Kluytmans

Herkenbare appartementencomplex in Schijndel. Het lijnenspel in combinatie met de eenvoud van de foto maken dit tot een strakke en technisch keurig uitgevoerde foto. De foto mist echter wel een spannend/creatief element.

Compositie 8
Techniek 8,5
Impact 6,5
Score 23 / 7,7

Foto 2 – Feline van den Besselaar


Foto 2 - Feline van den Besselaar

Deze fotograaf heeft goed onderzoek gedaan naar de creatieve mogelijkheden van nachtfotografie. De plek aan de visvijver is veilig voor de uitvoering van brandend staalwol, echter zien we niets van Schijndel zelf. Het water levert bovendien een prachtige weerspiegeling op.

Compositie 6,5
Techniek 8,5
Impact 8
Score 23 / 7,7

Foto 3 – Janet van Rijsbergen


Foto 3 - Janet van Rijsbergen

Een foto waarin de effecten van een lange sluitertijd mooi zichtbaar worden; de lichten van auto’s en een fietser uit de tunnel en (prachtig detail) hoe de voorste verkeerslichten op rood, oranje én groen tegelijk staan. Vanuit een hoger standpunt hadden we beter zicht op de weg en het lijnenspel van licht gehad. Mooi!

Compositie 7,5
Techniek 8
Impact 7,5
Score 23 / 7,7

Foto 4 – Marleen Bijnen


Foto 4 - Marleen Bijnen

De nieuwe verbinding tussen Schijndel en Wijbosch, waar de meningen over verschillen onder de mensen. Deze foto laat zien dat het een mooie plek is. De bocht geeft een kijklijn aan de foto. De creatieve lightpainting, wat een soort choreografie is, geeft de foto extra elan. Heel goed gedaan.

Compositie 7,5
Techniek 9
Impact 8,5
Score 25 / 8,3

Foto 5 – Mirjam Konijnenberg


Foto 5 - Mirjam Konijnenberg

De beelden met elkaar in gesprek aan de markt van Schijndel. Een foto met een kleine scherptediepte in plaats van een grote scherptediepte, waarvoor de andere deelnemers hebben gekozen. Mooi bedacht, een bijna intiem beeld waarbij het voelt alsof we de beelden bespieden.

Compositie 7
Techniek 7,5
Impact 7
Score 21,5 / 7,2

Foto 6 – Lars van Nieuwburg


Foto 6 - Lars van Nieuwburg

Een doordachte en creatieve uitvoering van de opdracht. Het hoofdlicht beschijnt het naambordje en stuurt zo ook het oog van de kijker. Het silhouet tegen een mooie, bewolkte lucht pakt goed uit. Knap gedaan!

Compositie 7,5
Techniek 9
Impact 8,5
Score 25 / 8,5

Foto 7 – Jan Oremans


Foto 7 - Jan Oremans

Herkenbaar stuk weg richting de rotonde met de fontein. Met een lange sluitertijd zijn de voorbijrijdende auto’s veranderd in dynamische lichtstrepen. Keurige uitvoering. Een foto van auto’s / lichtstrepen die om de rotonde zelf gaan, was wellicht nog iets spannender geweest.

Compositie 7
Techniek 8
Impact 7
Score 22 / 7,3

Foto 8 – Theo van Eeuwijk


Foto 8 - Theo van Eeuwijk

Het hoge standpunt is gaaf gekozen, het biedt een uniek beeld; voor deze foto is moeite gedaan. De symmetrie van het dak en torenspits van de kerk voegt toe aan de foto. Technisch gezien had de foto een betere kwaliteit kunnen hebben; langere sluiertijd en lagere ISO, misschien ook iets lichter in zijn geheel. Niettemin goed bedacht, knappe foto!

Compositie 8,5
Techniek 6,5
Impact 6,5
Score 21,5 / 7,2

Foto 9 – Daniël Spierings


Foto 9 - Daniël Spierings

Genomen achter het opgeknapte Raadhuis. De bloemen en planten zorgen voor mooie kleuren en om de lantaarnpaal is een leuk regenboog effect ontstaan. Tegen een lamp in fotograferen is voor elke camera lastig, de gecreëerde stervorming tovert het om tot een soort nachtzon. Knappe foto.

Compositie 7
Techniek 8
Impact 7,5
Score 22,5 / 7,5

Foto 10 – Erwin Pijnenburg


Foto 10 - Erwin Pijnenburg

Een van de beste foto’s van het Perfecte Plaatje Schijndel – deze foto klopt gewoon! De compositie is uitstekend, de techniek kan niet beter en de creativiteit is volop aanwezig met het brandende staalwol dat heel strak weerspiegelt in het water. Top foto!

Compositie 9,5
Techniek 10
Impact 9,5
Score 29 / 9,7

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant