De kampioenen van WV Schijndel.
De kampioenen van WV Schijndel. Foto: WV Schijndel

Twee Nederlandse kampioen en een bronzen medaille

Sport Sport 472 keer gelezen

SCHIJNDEL | In Peize werd op zondag 17 oktober het NK Tijdrijden voor nieuwelingen (m/v) en junior (m/v) verreden. In de categorie der nieuweling-meisjes zette Nikki Souren een tijd neer van 32:29 min. Deze tijd was maar liefst 50 seconden sneller dan de nummer twee, Julia Lindhout. Daarmee reed Nikki dus overtuigend naar de Nederlandse titel. Puck Langenbarg legde met een tijd van 34:01 min. beslag op een 5de plaats. Lisa van Heel eindigde als 10de met een tijd van 34:35 min.

Bij de junior-vrouwen was het de favoriete Anna van der Meiden die haar rol waar maakte. Zij zette een tijd neer van 28:29 min. wat 28 seconden sneller was dan de nummer twee, Mirre Knaven. Maar de koek was nog niet op voor WV Schijndel want Scarlett Souren behaalde met een tijd van 29:53 min. de 3de plaats en daarmee het brons. Scarlet reed 3 kilometer voor het einde lek en moest nog van fiets wisselen. Yuli van der Molen behaalde een 5de plaats met een tijd van 31:00 min. Zij was maar een honderdste van seconde sneller dan Babette van der Wolf die met bijna dezelfde tijd 6de werd. Britt Kerste eindigde als 10de.

In de titelstrijd voor de nieuweling-mannen behaalde Thom van Herwaarden in een tijd van 29:50 de 13de plaats. Chris Kisters werd 25ste met een tijd van 30:45 en Bram Vugts eindigde als 37ste in een tijd van 31:40 min.

Wout Joore eindigde in de titelstrijd voor de junioren op een 16de plaats met een tijd van 27:42. Dit was 1:42 min. langzamer dan de winnaar Tibor del Grosso.

Amersfoort
In Amersfoort werd op zaterdag 16 oktober het Regiokampioenschap dames (19 jr en ouder) Midden, Noord-Holland en Zuid-Holland verreden. In het kampioenschap bij de vrouwen_U23 deden namens WV Schijndel Anne van Rooijen en Lente Boskamp mee. Zij hadden hier met sprinter Lorena Wiebes van Team DSM een geduchte tegenstander. De wedstrijd draaide uit op een massasprint waarin Wiebes bewees dat zij een van de snelste vrouwen van Nederland is. Anne eindigde als 2de en Lente werd 3de. Zilver en brons dus.

Iowa City(USA)
Op zondag 17 oktober werd er in het Amerikaanse Iowa City een wereldbekerveldrit voor vrouwen verreden. In de door Marianne Vos gewonnen wedstrijd behaalde Fem van Empel een 13de plaats.

Moerkerke(B)
In het Belgische Moerkerke werd op zaterdag 16 oktober een veldrit verreden. Pien Limpens behaalde in de wedstrijd voor de vrouwen een 8ste plaats.

Oisterwijk
Op zaterdag 16 oktober werd de eerste dag van het veldrit weekeinde in Oisterwijk, de GP Destil, verreden. Op deze dag kwam de jeugd maar ook de nieuwelingen en nieuweling-meisjes in actie.

Cas Krebbers behaalde bij de nieuwelingen een 24ste plaats. Job Stam werd 40ste, Bas van Heeswijk 48ste, Jaro Danklof 49ste en Mendo van Leeuwen 55ste. Daan van Rooij werd als 69ste geklasseerd.

Een 11de plaats was er voor Kaylie van Gaalen bij de nieuweling-meisjes. Sophieke Ploegmakers DNF na val.

De uitslagen van de jeugd:
Cat. 3: 19. Florian de Geus
Cat. 4: 12. Puck Bunning; 20. Hebe van Eijndhoven; 25. Boet de Kleijn
Cat. 5: 20. Pim van der Linden; 28. Abe Bol; 38. Niek van Gasteren
Cat. 6: 16. Filijn Demuyt; 24. Julius van den Hoven; 26. Just van Rooij; 31. Riva Hanegraaf; 33. Allard de Klerk; 35. Morris van den Heuvel
Cat. 7: 24. Jaap van der Linden; 40. Daan Foolen

GP Destil
Op zondag 17 oktober werd in Oisterwijk dag 2 van de GP Destil verreden. Michel Groenendaal eindigde bij de masters 40+ als 10de. Frank Groenendaal werd 16de. Sjoerd van der Linden legde bij de junioren beslag op een 31ste plaats. Ed uptegrove werd 45ste. Jurgen van Oudenhoven werd als 59ste geklasseerd, Siemen Hooiveld als 60ste en Max van Heeswijk als 62ste. Bij de elite/beloften, waar de Belg Tom Meeusen zegevierde, behaalde Jordi van Heijst een 37ste plaats en eindigde Pete Uptegrove als 38ste. Bailey Groenendaal moest al vrij vlug de strijd staken door een val.

Fayetteville(USA)
Op woensdag 13 oktober werd er in het Amerikaanse Fayetteville een wereldbekerveldrit voor vrouwen verreden. In de door Lucinda Brand gewonnen wedstrijd behaalde Fem van Empel een 13de plaats.

Eversel(B)
In het Belgische Eversel (gemeente Heusden-Zolder) werd op zondag 17 oktober een veldrit voor vrouwen verreden. Pien Limpens behaalde in een 8ste plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant