De Schuif in Gemonde.
De Schuif in Gemonde. Pascal van Oers

KBO Gemonde gaat weer van start

Algemeen Recreatie en toerisme 654 keer gelezen

GEMONDE | KBO Gemonde gaat weer van start, na bijna dik anderhalf jaar van rust vanwege de corona beperkingen. Maar er mag weer iets meer en daarom heeft het bestuur van de KBO besloten om verschillende activiteiten weer op te pakken.

De woensdagmiddag activiteiten, koersballen en sjoelen, in zaal de Schuif zijn al enige tijd bezig zo ook de fietsmiddagen. Maar ze willen nu ook gaan starten met het bekende dansen voor 45 plussers en de gezellige maandelijkse kaartmiddagen. Het dansen voor 45 plussers vindt al meer dan 40 jaar plaats in zaal De Schuif in Gemonde, KBO Gemonde organiseert deze avonden al zo’n 40 jaar in samenwerking met kastelein Frie Verbruggen.

De opa van de huidige kastelein, Piet Verbruggen, had gezorgd voor een diskjockey uit Boxtel. Later werd de muziek verzorgd door de vader van de huidige kastelein Jan Verbruggen. Nu wordt dit al jaren gedaan door DJ Harrie, bij vele dansers wel bekend. Hij draait gezellige dansmuziek van tango tot wals maar ook countrymuziek, hij weet de sfeer er in te houden. De eerste dansavond na de corona beperkingen is op zaterdag 23 oktober. De zaal is open om 19.00 uur. De entree voor de dansavond is € 1,50. 

De kaartmiddagen gaan ook weer van start. Het kaarten behoort tot de eerste activiteit van de KBO toen nog “Eert de ouderdom” geheten. En nog steeds staat het op de agenda van de vereniging. Er zijn leuke prijsjes te winnen en in de maand december is er het ‘Wildkaarten’. Niet dat men dan er “op los” kaart, maar omdat de prijzen dan bestaan uit vlees. Voorheen was dat echt wild, zoals konijn en fazant. Er wordt gejokerd en gerikt, de inleg is € 1,50 plus een euro voor een lotje. De eerste kaartmiddag in zaal De Schuif is op donderdag 21 oktober, aanvang 13.30 uur.

Omdat het weer mag heeft het bestuur besloten om dat feestelijk te vieren met een gezellige verrassingsmiddag. Deze middag is uitsluitend voor leden en wordt gratis aangeboden. Het enige dat ze van het programma willen verklappen is, dat men niet voor het avondeten hoeft te zorgen. De leden moeten zich wel hiervoor opgeven. In de nieuwsbrief “Efkes Kèijke” nr. 9 staat op blz. 8 een strookje, dat men ingevuld in de bus bij de secretaris Lariestraat 15 kan stoppen. De leden kunnen ook even bellen: 073-5530735 of 06-29222286. Men kan zich opgeven tot en met zaterdag 23 oktober. De verrassingsmiddag is op donderdag 28 oktober om 14.00 uur in Zaal De Schuif Gemonde.

Voor al deze activiteiten dient men rekening te houden met de Corona Check. U moet daarvoor bij binnenkomst een QR code laten zien op uw mobiele telefoon of een QR code op papier als vaccinatiebewijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant