Afbeelding
Tom Keetels

Doe mee met de opdracht ‘Schijndel by night’

Algemeen Het Perfecte Plaatje Schijndel 154 keer gelezen

SCHIJNDEL | Iets eerder dan jullie van ons gewend waren stond opdracht 9 online. Dit was bewust gedaan om jullie net dat beetje extra tijd te geven om het perfecte plaatje te schieten. De opdracht is namelijk behoorlijk tijd afhankelijk. Hierdoor hoef je de opdracht ook pas op zondag 17 oktober om 12.00u in te leveren via redactie@mooischijndel.nl.

Dit is wellicht de meest technische opdracht van allemaal. Een nachtfoto vraagt veel van je creativiteit – denk out-of-the box en dúrf! – en van je technische vaardigheden. Het vergt ook het uiterste van je camera. Je zult de camera (deels) handmatig moeten instellen om tot een goed resultaat te komen. Misschien moet je zelfs met de hand scherpstellen. Een camera stelt namelijk niet makkelijk scherp in het donker.

Bedenk heel goed wat je wilt. Doe onderzoek, bekijk vergelijkbare foto’s, achterhaal de instellingen en wat nodig is. Bereid je zo goed mogelijk voor – ga bijvoorbeeld eens langs bij Foto Keetels. Maak gebruik van een statief, je kunt de camera niet stilhouden uit de hand. Kijk je foto’s goed terug tijdens het fotograferen: is het scherp, is de belichting goed, zie je wat je wilt zien? Bedenk heel goed hoe je ISO, sluitertijd en diafragma ingesteld moeten zijn. Dit is een hele toffe en leerzame opdracht. Succes! 

Bekijk hieronder enkele voorbeelden van nachtfotografie die gemaakt zijn door jurylid Tom Keetels.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant