Afbeelding

Het Perfecte Plaatje Schijndel juryrapport opdracht 8

Algemeen 1.216 keer gelezen

SCHIJNDEL | Opdracht 8 zit er weer op. De jury heeft de binnengekomen bekende Schijndelaren goed bekeken en voorzien van commentaar. Lees het jurycommentaar en bekijk alle foto’s hieronder. En vergeet natuurlijk niet te stemmen op jouw favoriete foto.

Meer dan anders was dit een opdracht waarbij we zeer nieuwsgierig waren naar de inzendingen: wie hebben onze deelnemers gestrikt? Welke bekende Schijndelaar hebben ze bereid gevonden om op de gevoelige plaat vastgelegd te worden? We vinden het werkelijk geweldig hoeveel tijd en energie in deze opdracht gestoken is. Dit belooft wat voor de laatste opdrachten!

Foto 1 – Marleen


Foto 01 Marleen Bijnen 

Een artistieke, eigenzinnige foto van Carli Hermés, ‘verstopt’ in het mais. Het licht in deze foto is geweldig en spannend cq. dreigend! Het mais torent boven Carli uit, maar het licht op zijn gezicht trekt direct de aandacht van de kijker. Uitsnede mocht wellicht iets anders. Prachtige foto!

Compositie: 8
Techniek: 8
Impact: 9,5
Score: 25,5 / 8,5

Foto 2 – Janet


Foto 02 Janet van Rijsbergen

Jan Buil is een bekend én karakteristiek gezicht in Schijndel. Een puur portret dat vrij is van elke vorm van poespas. Dit is Jan Buil. De belichting en scherptediepte zijn in orde, maar de achtergrond had mooier kunnen zijn. Een stukje context – een instrument, bijvoorbeeld – was wellicht een mooie toevoeging geweest.

Compositie: 6
Techniek: 7
Impact: 7
Score: 20 / 6,7

Foto 3 – Jan


Foto 03 Jan Oremans

Wie kent Theo van Veghel niet? Gezien de zwarte achtergrond is zwart wit een goede keuze. We missen echter contrast en een stukje licht, Theo is ‘vlak’ en eigenlijk te donker gefotografeerd. Zijn positie en het idee van de foto waarderen we zeker.

Compositie: 7
Techniek: 6
Impact: 6
Score: 19 / 6,3

Foto 4 – Daniël


Foto 04 Daniel Spierings

Noël van Hooft in concentratie voordat hij live gaat. Mooi portret met context. Zwart-wit geeft rust aan de foto. Achtergrond is rustig en vervaagt goed. Misschien had de foto net een beetje meer ruimte voor de bovenkant van zijn hoofd verdient in deze foto, maar het stoort niet erg.

Compositie: 7,5
Techniek: 7,5
Impact: 7,5
Score: 22,5 / 7,5

Foto 5 – Lars


Foto 05 Lars van Nieuwburg

Het bekende, vrolijke gezicht van cabaretière Christel de Laat in de Blauwe Kei. Knap gedaan met een zelf gefabriceerd reflectiescherm voor de belichting. De kleuren matchen, de achtergrond geeft diepte aan de foto en de weerspiegeling in het podium is mooi. De voeten storen een beetje. Goede foto!

Compositie: 7,5
Techniek: 8,5
Impact: 8,5
Score: 24,5 / 8,2

Foto 6 – Mirjam


Foto 06 Mirjam Konijnenberg

Dokter Van der Maesen, bekend voor veel Schijndelaren. Een puur portret, kalm in de camera kijkend. Het licht en de foto zijn verder niet heel spannend, wel keurig vastgelegd. De scherpte is in de nabewerking wat verloren gegaan helaas.

Compositie: 7
Techniek: 7
Impact: 7
Score: 21 / 7

Foto 7 – Rosa


Foto 07 Rosa Kluytmans

Een gelaagd en fascinerend portret van acteur Mark van Eeuwen. De weerspiegeling intrigeert, geeft het portret diepte én diepgang. Heel goed gezien. De foto is vrij hard bewerkt en zijn oor zit ongelukkig op het randje, maar wat een ijzersterk beeld!

Compositie: 9
Techniek: 9
Impact: 10
Score: 28 / 9,3

Foto 8 – Theo


Foto 08 Theo van Eeuwijk

Door te spelen met kleur versus zwart-wit, komt de aandacht op Peer Wouters terecht. De scherpte ligt goed, maar de compositie is ongelukkig. De achtergrond is onrustig. De foto is te donker en zeker het portret van Peers vader valt daardoor weg.

Compositie: 5,5
Techniek: 6
Impact: 6
Score: 17,5 / 5,8

Foto 9 – Feline


Foto 09 Feline van den Besselaar

Een mooi gekaderd portret van Jan van Roessel. Zijn blik trots en geamuseerd. De achtergrond is mooi qua kleur maar ook wat onrustig, die had onscherper mogen zijn. Het licht valt wel goed op het gezicht van Jan.

Compositie: 7
Techniek: 7
Impact: 7,5
Score: 21,5 / 7

Foto 10 – Erwin


Foto 10 Erwin Pijnenburg 

Een mooi ‘candid’ portret van dé man van Kipspecialiteiten Den Ouden in zijn omgeving. Uit de blik spreekt duidelijk vriendelijk contact met de klant. Scherpte, belichting en compositie zijn goed, het moment prachtig gevangen. Goed portret.

Compositie: 8
Techniek: 8
Impact: 8
Score: 24 / 8

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant