Scarlett Souren wint in Heule.

Dames van WV Schijndel domineren in Heule

Sport Sport 776 keer gelezen

SCHIJNDEL / HEULE | In het Belgische Heule werd op zondag 10 oktober een nationale wedstrijd voor vrouwen verreden, de Grote Prijs Tineke van Heule. Het vrouwen U23 - Stanza Die Making team stonden hier aan het vertrek evenals diverse andere vrouwen van WV Schijndel die uitkomen voor diverse continentale teams. Het was Laura Molenaar die na een mooie solo zegevierde. Anne van Rooijen maakte met een 2de plaats het succes voor het vrouwen U23 compleet. Maar dat was nog niet alles want Rosalie van der Wolf (Multum Accountants) eindigde als 3de en vergezelde daarmee haar clubgenotes op het erepodium. Natalie van Gogh werd 4de.

Voorafgaand aan de wedstrijd voor de vrouwen werd in Heule nog een gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junioren verreden. Wielervereniging Schijndel was hier met een grote afvaardiging van de partij en dat heeft men geweten. In de wedstrijd voor de junior-vrouwen was het Scarlett Souren die alleen wegreed uit het peloton. In dit peloton wist zij gesteund door haar clubgenotes waardoor Scarlett onbedreigd naar de zege reed. Marith Vanhove won de sprint voor de tweede plaats voor Cecilia van Zuthem. Deze laatste maakt volgend jaar de over stap naar het vrouwen U23 team van WV Schijndel.

Heerde

In Heerde werd op zaterdag 9 oktober een nationale veldrit verreden. Puck Langenbarg eindigde in de wedstrijd voor nieuweling-meisjes als 2de. Kaylie van Gaalen werd 14de. Michel Groenendaal behaalde bij de masters 40+ een 11de plaats. In de wedstrijd voor de nieuwelingen eindigde Cas Krebbers als 20ste. Job Stam werd 40ste, Bas van Heeswijk eindigde als 46ste en Joost Konings werd 53ste. Sjoerd van der Linden behaalde bij de junioren een 23ste plaats. Max van Heeswijk eindigde als 32ste. Jurgen van Oudenhoven werd 37ste en Siem Kanters 38ste. In de wedstrijd voor elite/beloften behaalde Jordi van Heijst een 5de plaats. Marco Ehlert werd 9de.

Stockholm(S)

Bailey Groenendaal op zaterdag 9 en op zondag 10 oktober deel aan twee veldritten voor elite/beloften in Stockholm, Zweden. In de wedstrijd op zaterdag behaalde Bailey een 5de plaats. In de wedstrijd op zondag streed hij met drie andere renners voor plaats 3 maar een val in de voorlaatste ronde wierp hem terug naar plaats 6.

Waterloo(USA)

In het Amerikaanse Waterloo werd op zondag 10 oktober de eerste Wereldbeker Veldrit van het seizoen verreden. In de wedstrijd voor de vrouwen, waar Marianne Vos zegevierde voor Lucinda Brand en Denise Betsema, behaalde Fem van Empel een 14de plaats.

Driedaagse van Axel

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 oktober werd er in Zeeland de 39ste SPIE Internationale Juniorendriedaagse, een UCI 2.1 wedstrijd, verreden. Max Mosmuller en Tijn Louwerensen doen aan deze sterk bezette wedstrijd mee. De eerste etappe met start en finish in Axel ging over een afstand van 102.3 kilometer. Er stonden 163 renners aan het vertrek. Het gehele veld werd uit elkaar gereden en bleven een kopgroep, twee grote groepen en daarachter nog wat kleinere groepjes en eenlingen over. 29 renners moesten de wedstrijd al voortijdig verlaten. De Amerikaan Artem Schmidt was de snelste van de kopgroep. Max Mosmuller eindigde als 92ste op 3.13 min. Tijn Louwerensen werd 121ste op 5.35 min.

In de individuele tijdrit op zaterdagmorgen over 12.2 kilometer te Axel behaalde Max een 89ste plaats op 2.15 min. van de Engelsman Joshua Tarling die zegevierde in een tijd van 14.26 min. Tijn, die onderweg lek reed, werd 131ste op 4.02 min.

De middagetappe was een wedstrijd over 80.5 kilometer met start en finish in Sluiskil. Deze wedstrijd eindigde in een massasprint waarin Max als 15de en Tijn als 21ste eindigde.

Op zondag werd de slotetappe verreden in en rondom het Belgische Velzeke over een afstand van 99.9 kilometer. Het gehele veld werd in deze etappe aan gort gereden. Max eindigde als 52ste op 8.02 min. van de Fransman Romain Grégoire die won. Zo’n 50 renners moesten voortijdig de strijd staken, onder hen ook Tijn Louwerensen die ten val kwam. Er werden nog 63 mensen geklasseerd.

De Amerikaan Artem Schmidt werd winnaar van deze driedaagse en Max Mosmuller eindigde als 59ste.

Huijbergen

In Huijbergen werd op zondag 10 oktober de finale wedstrijd van de Woensdrechtse Wielerzomer verreden. In de wedstrijd voor de nieuwelingen behaalde Chris Kisters een 7de plaats. Stijn Peters behaalde bij de junioren een 11de plaats. Tijn van Zandbeek eindigde als 15de terwijl Luke Leus 20ste werd.

Tiel

Op zondag 10 oktober werd de Ronde van Tiel verreden. In de gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen behaalde Fenna Hoegee een 8ste plaats. Liz Toonen eindigde als 12de. Bij de nieuwelingen behaalde Ed Uptegrove een 27ste plaats. Bram Vugts eindigde als 28ste. Siemen Hooiveld werd 35ste en Mendo van Leeuwen 42ste.

La Philippe Gilbert juniors(B)

Wout Joore en Tom Schellekens namen op zaterdag 9 en zondag 10 oktober in België deel aan de UCI (2.1) 2-daagse La Philippe Gilbert juniors. De eerste etappe ging op zaterdag 9 oktober van Aywaille naar La Gleize over een afstand van 82 kilometer. Vijf renners wisten een uitgedund peloton aan het einde van de eerste etappe een 24-tal seconden voor te blijven. Wout eindigde in dit peloton als 21ste. Tom eindigde net achter het peloton als 88ste. De etappe op zondag ging van Harzé naar Remouchamps over 118 kilometer. In deze etappe werd er flink gestreden en kwam het gehele veld verbrokkeld over de eindstreep. Helaas konden Wout en Tom de etappe niet tot een goed einde brengen en werden ze voortijdig uit koers genomen. 90 renners van de gestarte 145 reden deze tweedaagse uit.

1st Binche Chimay Binche pour Dames(B)

In België werd op dinsdag 5 oktober de UCI 1.2 klassieker 1st Binche Chimay Binche pour Dames verreden. Een afvaardiging van WV Schijndel vrouwen U23 - Stanza Die Making en Natalie van Gogh (Bingoal Casino - Chevalmeire Cycling Team) namen aan de klassieker deel die ging van Chimay naar Binche over 117.2 kilometer met drie plaatselijke omlopen op het einde. Zo’n dertig rensters gingen gezamenlijk de laatste omloop in. Anne van Rooijen en Natalie van Gogh zaten bij deze groep en zij wisten zich goed voorin te handhaven. Een Belgische renster wist er in de slotronde van door te gaan en zijn finishte met 16 seconden voorsprong op een eerste groepje van rensters waarin Anne naar mooie 7de plaats reed. Natalie eindigde in een groepje op 20 seconden als 12de. Lisa van Helvoirt en Marit Cent wisten deze wedstrijd ook nog tot een goed einde te brengen, Zij eindigden respectievelijk op 41ste en 42ste plaats op 10.33 min. van de winnares. Van 135 gestarte rensters wisten er maar 44 deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.