Afbeelding

Paul van den Brand prolongeert keizerstitel bij Landmans unie

Sport Sport 275 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zaterdagavond 9 oktober werd bij handboogvereniging Landmans unie het keizer – koningsschieten gehouden. Omdat Rob van den Brand in de september voor de 3e keer op rij de recurve koning is geworden mocht hij de recurve Keizer uitdagen. Dit is sinds 2018 Paul van den Brand.

Het beloofde een spannende strijd te worden omdat de twee schutters de laatste tijd erg aan elkaar gewaagd zijn en het meestal maar een enkel puntje scheelt. 

Zaterdagavond werd om 8 uur begonnen met 5 proefpijlen en vervolgens 20 tellende pijlen. Bij een gelijke stand zouden er nog eens 5 extra pijlen geschoten worden. 

Vanaf de proefpijlen schoot Paul al een dikke 9,5 gemiddeld waar Rob een 9 schoot. Paul hielt zijn niveau vast en schoot tot het einde een mooie 9,5 gemiddeld. Waar Rob maar af een toe de roos wist te raken kwam hij net niet aan de 9 gemiddeld en was het na 20 pijlen duidelijk. Paul prolongeert zijn keizerstitel. Hij sloot de wedstrijd af met 190 punten, Rob had er 177.

Rob had door het uitdagen van de keizer zijn koningstitel op het spel gezet. Nu wordt er op 6 november opnieuw het koningsschieten gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant