Afbeelding
Wiek van Lieshout

Topscore op het Elde College gevierd

Onderwijs Foto's Onderwijs 730 keer gelezen

SCHIJNDEL | In juli wapperden de Elde-geslaagd vlaggen al. Op verschillende afdelingen van het Elde College konden alle leerlingen een diploma in ontvangst nemen: 100% geslaagd. Nadat landelijk de examenresultaten verwerkt en vergeleken zijn, wordt nu ook duidelijk dat bij diverse vakken uitzonderlijk hoge scores werden behaald.

Topscore: de havo-leerlingen die het vak economie volgden lieten alle leeftijdgenoten in het land achter zich. Dat zorgde voor percentielscore 100, wat betekent dat de Elde-leerlingen het examen economie het allerbeste maakten.

Reden voor een feestje, maar ook voor een gesprek met de trotse docenten Rutger Klijn en Adam van Dijk. 100? Hoe haal je die score?
Hun antwoord: om te beginnen is een goede relatie met de leerlingen belangrijk. Werken in een prettige sfeer waarbij iedereen gezien, maar zeker ook aangesproken wordt.
Daarnaast een gerichte voorbereiding op de vraagstelling tijdens het examen én op de manier waarop je heldere en volledige antwoorden formuleert.
Duidelijk redeneren en beargumenteren staat centraal. Maar cruciaal is het bieden van contextrijk onderwijs: de theorie in de praktijk.
Een voorbeeld daarvan is de ondernemersklas op de havo-afdeling. De leerlingen in deze ondernemersklas richten een eigen bedrijf op, doen onderzoek, bedenken een marketingcampagne en worden zo echte ‘startende ondernemers. En dat leidt tot mooie resultaten’.

Overigens kwamen ook diverse andere vakken aardig in de buurt van de topscore 100. Zo haalden de leerlingen vwo natuurkunde 97%, bedrijfseconomie vwo 95% en wiskunde vmbo T 93%.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant