Afbeelding
Cees van Raaij

RKSV Schijndel/De Wit haalt verdienstelijk gelijkspel

Sport Sport 206 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na de overwinning van vorige week moest RKSV Schijndel/De Wit in de eerste thuiswedstrijd aan de bak tegen Zwaluw VFC uit Vught. Een gedoodverfde titelkandidaat. Ondanks de vele regen was het veld toch goed bespeelbaar en werd om 14.00 uur afgetrapt. In de eerste minuten van de wedstrijd was het van beide kanten veelal aftasten.

In de 8e minuut werd Brent Blummel gevloerd in de as van het veld. De vrije trap werd niet goed ingeschoten. Bij een verdedigde actie op de achterlijn werd Jordy Broks nagetrapt door de aanvoerder van Zwaluw. Dit resulteerde in een gele kaart, waarbij een andere kleur ook had gekund. Het spelbeeld van Zwaluw, zoals geschetst door de trainer was een feit. Schijndel/De Wit kreeg de ruimte en Zwaluw ging counteren. Schijndel/De Wit had veldoverwicht en creëerde een aantal kansen, wat resulteerde in een aantal hoekschoppen waarbij weinig rendement werd behaald. Jens Gordijn was aan de rechterkant goed op dreef en kwam vaak gevaarlijk door. Tjeerd Pijnenburg en Bjorn Blummel kregen een paar goede kansen die allemaal onbenut bleven. In de 30e minuut een mooie vrije trap van Thomas Kastelijn die goed werd gestopt door de goalie van Zwaluw. Bij een snelle counter van Zwaluw ging de bal net voorlangs. Bij een mooie actie van Tjeerd Pijnenburg die Thomas Kastelijn aanspeelde ging de bal net voorlangs het doel. Net voor rust in de 45e minuut een actie van Thomas-Jan v Raaij die de bal in de doelmond bracht waarbij Bjorn Blummel de 1-0 aantekende. In de rust werd Jens Gordijn gewisseld voor Stijn van Liempd.

In de 47e minuut een mooi afstandsschot van Brent Blummel waarbij de keeper ban Zwaluw zijn visitekaartje afgaf. Zwaluw ging in het tweede bedrijf opportunistisch spelen, waardoor er meer ruimte kwam op het veld. In de 55e minuut een aanval van Zwaluw waarbij de bal onhoudbaar via de dwarsligger in het doel belande 1-1.

Direct na het doelpunt een actie van Brent Blummel die de bal panklaar naar Tjeerd Pijnenburg speelt en vervolgens ver naast schiet. In de 65e minuut krulde Thomas Kastelijn de bal richting de winkelhaak, waarbij de keeper van Zwaluw alles uit de kast moest halen en de bal over de lat tikte. Tjeerd Pijnenburg had een mooie run vanaf eigen helft naar de goal van Zwaluw. Zijn schot op doel was niet scherp genoeg, in de rebound mocht Thomas Kastelijn nog aanleggen, maar miste ook.

Brent Blummel had het veld verlaten, voor hem in de plaatst kwam Tim Kastelijn. Schijndel/De Wit creëerde een aantal goede mogelijkheden, waarbij de goalie van Zwaluw goed in vorm was. In de laatste fase werd het wat grimmiger van beide kanten. Een spannende laatste fase van de wedstrijd waarbij een aantal kleine kansen onbenut bleven. Schijndel/De Wit en Zwaluw VFC gingen niet ontevreden van het veld na het laatste fluitsignaal, voor beide een verdiend punt. Schijndel/De-WIT had veel strijd geleverd. Die motivatie nemen ze mee naar Berlicum volgende week.