Afbeelding
Bas Ulehake

Uitstekende competitiestart zwemmers Neptunus ‘58

Sport Sport 130 keer gelezen

SCHIJNDEL | Vijftien zwemmers hebben zondag 3 oktober meegedaan aan de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Het was voor de meesten (de open water zwemmers uitgezonderd) bijna een jaar geleden dat ze voor het laatst een officiële wedstrijd hadden gezwommen. Desondanks ging het uitstekend op deze regenachtige middag in Deurne.

Mirelle de Kort tekende voor de winst op zowel de 50 school als de 100 wissel. Op de 50 school waren er verder nog persoonlijke records voor Nana Dekkers en Selina en Naomi Janssen. De andere zwemmers (Elke en Sandra Schellekens, Jeroen van Dinther en Rob van de Ven) zwommen hun snelste tijden in jaren. Op de 100 wissel verbeterden Selina Janssen, Nana Dekkers en Jeroen van Dinther hun persoonlijke toptijden. Bij de jeugd was er voor Puck Bakker een tweede plaats op de 200 vrij. Fenne van Heesch en Lotte Welvaarts verbeterden hun persoonlijke records met 23 en 27 seconden. Lotte zwom zelfs na 50 en 100 meter sneller dan ooit. Rens Hoogenboom werd net als Puck tweede. Hij verbeterde zich met meer dan acht seconden. Puck en Fenne zwommen op de 50 school exact dezelfde tijd, maar de kamprechters zagen Puck (derde) net iets eerder aantikken dan Fenne (vierde). Lotte zwom haar vierde PR van de middag: ze verbeterde zich met vijf seconden. Diezelfde verbetering was er ook voor Loes. Rens won bij de jongens met een verbetering van 0.07 seconde. Bij de jongste zwemmers zwom Thom Bakker voor het eerst de 50 rug en 100 school. Op de rug werd de net tien jaar geworden zwemmer vierde en op de schoolslag zwom hij via een PR op de 50 school naar de derde plaats. Zijn zus Rafke verbeterde haar PR op de 50 vlinder met maar liefst 22 seconden. Op de 100 vrij was er eerder op de middag al een verbetering van negentien tellen. Loes zwom op de 100 vrij slechts een halve tel boven haar beste tijd.

De wedstrijd werd afgesloten met de 4 x 50 wissel. Team 1 met Naomi, Mirelle, Selina en Nana zwom met twee seconden voorsprong naar de winst. Het tweede team (Elke, Fenne, Sandra en Puck) werden derde en bleven de nummer 4 (DZT’62) slechts een kwart tel en nummer 5 (Hydra 2) een tel voor.

De volgende competitiewedstrijd is op 21 november, eveneens in Deurne. Na de derde competitiewedstrijd in januari in Veghel staan er op 13 maart en 24 april competitiewedstrijden in thuisbad De Molen Hey in Schijndel op het programma

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant