Afbeelding
WEC

WEC deelt de punten in derby met VOW

Sport Sport 200 keer gelezen

WIJBOSCH | Op de 2e wedstrijddag van het seizoen stond voor WEC direct een derby op het programma. VOW tegen WEC is altijd een wedstrijd waarbij voor iedere meter gestreden moet worden.

Het was een druilerige middag in Zijtaart, in de eerste helft werden aan beide kanten weinig kansen gecreëerd. VOW kreeg vlak voor rust nog de beste mogelijkheid om uit een lage voorzet te scoren, maar keeper Jasper van Oss redde knap een hield zijn doel schoon, 0-0 was dan ook de ruststand.

Na rust speelde WEC in zijn reserve shirtjes en ook de scheidsrechter was van kleur gewisseld waardoor het leek alsof we naar een andere wedstrijd keken. De eerste 20 minuten was het VOW dat de meeste dreiging had en kwam dan ook verdiend op 1-0. WEC trainer Henri van Wanrooij, voerde hierna een aanvallende wissel door, waardoor WEC meer kon gaan drukken, wat ook resulteerde in een paar mogelijkheden. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kwamen in goede scoringsmogelijkheden, WEC kreeg een mooie kans, Steef Rovers had een goed schot vanaf de 16 meter, maar raakte een verdediger van VOW op het hoofd. Kort daarna een paar goede kansen voor VOW maar ook die werden gemist. Het was alles of niets voor WEC en de druk werd opgevoerd. Een voorzet vanaf het middenveld werd door 4 verdedigers van VOW gemist, waardoor de bal op rechts meteen kon worden teruggelegd voor het doel, waar Nout Heijmans kwam ingelopen en de bal achter de keeper van VOW kon schieten.1-1

Hierna werd WEC nog sterker maar kon niet meer tot scoren komen waardoor de eindstand bleef staan op 1-1. Gezien de strijd die de teams geleverd hebben een terechte eindstand.