Afbeelding
Wiek van Lieshout

Kinderboekenweek in de Bibliotheek

Onderwijs Onderwijs 175 keer gelezen

SCHIJNDEL | Van 6 tot 17 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek weer plaats. Het thema is dit jaar ‘Worden wat je wil’. Bij de Bibliotheken in Meierijstad wordt dit uitgebreid gevierd, met onder andere workshops en een speurtocht. Doel van de Kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor lezen. 

Op woensdag 6 oktober wordt de Kinderboekenweek feestelijk afgetrapt met een workshop ‘Hoe word ik sterrenkundige’ in de Bibliotheek Schijndel. In de bibliotheken van Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode is er tijdens de Kinderboekenweek een extra editie van de voorleestrein. Daarbij komt de bakker voorlezen, vertellen over zijn beroep en is er iets lekkers om te proeven. Verder kunnen kinderen in alle vestigingen deelnemen aan een beroepenspeurtocht. Ze maken daarbij kans op leuke prijzen.

Wedstrijd voor schoolklassen
Ook voor scholen heeft de Bibliotheek een speciale activiteit georganiseerd. Ruim twintig Meierijstadse klassen namen in aanloop naar de Kinderboekenweek deel aan een scholenwedstrijd. Voor de winnaars zijn er speciale bezoeken van kinderboekenschrijfsters Manon Sikkel en Marlies Slegers in de Bibliotheek.

Gratis lidmaatschap voor kinderen
De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken van de Bibliotheek. Kinderen en jongeren tot 18 jaar zijn gratis lid van de Bibliotheek. En wist je dat er behalve leesboeken voor kinderen en jongeren ook een groot aanbod aan e-books te leen is?

De toegang voor de activiteiten is gratis. Aanmelden en meer informatie via www.bibliotheekmeierijstad.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant