Afbeelding
Bas Ulehake

Geslaagde Omloop van Schijndel – GP Jozon

Sport Sport 380 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 26 september werd in Schijndel de Omloop van Schijndel - GP Jozon verreden. Eindelijk konden de renners weer door de straten van Schijndel rijden. Na eenmaal afgelast te zijn door de Covid-19 maatregelen en na eenmaal uitstel was het op zondag eindelijk zover, de zesde editie kon van start gaan. Ondanks dat de organisatie te kampen had met diverse afzeggingen door de drukke najaarskalender waar diverse wedstrijden van maart, april, mei en juni alsnog een datum vonden, waren de wedstrijden ansich nog zeer spannend. In alle drie de categorieën werd er flink gestreden om de zege. De renners van WV Schijndel lieten zich in alle wedstrijden zien. Helaas leidde dit niet in elke categorie tot een mooie ereplaats.

Bij de nieuwelingen eindigde de wedstrijd ondanks diverse uitlooppogingen, waaronder van Thom van Herwaarden, in een massasprint. Thom eindigde als 15de. Sjoerd van der Linden werd 23ste en Bram Vugts 26ste. Sven van Wijgerden werd als 35ste geklasseerd en Job Stam als 37ste. Mendo van Leeuwen werd 39ste, Siemen ooiveld 41ste, Ed Uptegrove 42ste, Siem Kanters 44ste, Jaro Danklof 45ste, Daan Bink 49ste en Thijs Beckers 52ste. Niels Hanegraaf moest de strijd staken met materiaalpech na een valpartij.

De junioren van WV Schijndel lieten zich gelden in hun thuiswedstrijd. Er werd flink gereden door de mannen. Helaas konden zijn niet voorkomen dat Raphaël Mouton wegreed uit het peloton en mooie voorsprong op bouwde. Na bijna 70 kilometer was hij de winnaar. In het peloton sprintte Tijn Louwerensen naar een 4de plaats voor Max Mosmuller die 5de werd. Tijn van Zandbeek eindigde als 23ste en Wout Joore als 26ste. Tom Schellekens werd 30ste, Jordi van Heijst 31ste, Tijn Leus 34ste, Max van Heeswijk 35ste.

In de wedstrijden voor de elite/beloften wisten 10 renners zich al vrij vroeg los te maken uit het peloton. Bij deze 10 renners zat ook Robin Blummel. Blummel, lid van WV Schijndel, en rijdend voor de Volker-Wessels formatie, had ploeggenoot Rick van der Meer in de kopgroep. Van der Meer, toonde zich de snelste van de kopgroep en werd winnaar van de zesde GP Jozon. Robin eindigde als 4de. Youri van Esch eindigde als 23ste.

WV Schijndel drukt stempel op Omloop van Noord-West Overijssel
Op zaterdagochtend 25 september werd in en rondom Genemuiden de klassieker Omloop van Noord-West Overijssel voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen verreden. De rensters van WV Schijndel domineerden de koers die uitdraaide op een massasprint. Scarlett Souren won de massasprint voor Babette van der Wolf. Britt Kerste eindigde als 9de. Jony van den Eijnden eindigde als 20ste terwijl Fenna Hoegee kort achter het peloton als 27ste eindigde. Nikki Souren kwam als eerste nieuweling-meisjes over de eindstreep terwijl Puck Langenbarg met een 3de plaats ook het erepodium op mocht. Lisa van Heel werd 6de en Liz Toonen eindigde als 12de.

Met 5 renners mocht WVS deelnemen aan de strak en sober georganiseerde ‘klassieker’ Omloop van Noord-West Overijssel met start en finish in Genemuiden . Er werd een lus van 62km over dijken en door polders afgewerkt. Eerstejaars en klassieker-debutant Thijs Dahler werd al snel dé grote pechvogel. Door een vallende coureur kwam ie -al na 3km- zelf ten val en is als gevolg van o.a. een bekkenbreuk/splinter in het ziekenhuis ter behandeling (geweest). Ook Sjoerd van der Linden heeft achterin het peloton kennis gemaakt met het asfalt en moest de wedstrijd uiteindelijk staken. Klassieker-debutant Ed Uptegrove reed verrassend constant goed vooraan in peloton. Jammer dat er onvoldoende wind stond voor waaiers, anders had ie daar hoogstwaarschijnlijk bij gezeten. Hij finishte als 65e, net achter peloton. Sterkste en meest aanvallende man in koers was zonder meer Thom van Herwaarden. Hij reed een sterkte finale in de kopgroep en was alleen overgebleven nog tot onder de ‘vod’ (laatste km). Helaas, hij werd een vogel voor de kat; 31ste. Chris Kisters die goed afstopwerk deed in het peloton -en zich zo wat kon ‘sparen’- spurtte in de pelotonsprint naar een zeer knappe 2e plaats; podium! Ook bij deze categorie heeft WV Schijndel in deze traditionele klassieker zich goed laten zien.

Op zaterdag 25 september hebben onze junioren deelgenomen aan de klassieker Noord-West Overijssel. Om 15.00 uur gingen Max Mosmuller, Tijn Louwerensen, Tom Schellekens, Wout Joore en Jordi van Heijst van start voor een wedstrijd over 113 km. Onze mannen zijn de laatste tijd goed op dreef en doen overal goed zo ook vandaan. Er werd bijzonder hard gereden maar er stond helaas geen wind en dat is nou net wel wat je nodig hebt in een waaier klassieker. Overal zaten ze wel mee en konden ze de wedstrijd goed controleren. Helaas liep het uiteindelijk uit op een massasprint. Max werd keurig 3de, Tijn mooi 6de, Jordi 35de, Wout 48ste en Tom 66ste. En allemaal top gereden!

WK op de weg 2021
Van 19 t/m 26 september werd in België het WK op de weg verreden. Op dinsdag werd de individuele tijdrit voor de junior-vrouwen verreden. WV Schijndel had hier 3 rensters aan de start staan. Namens Nederland namen Elise Uijen en Anna van der Meiden deel terwijl Marith Vanhove namens België aan de start stond. Anna zette een tijd neer van 26.30 min. over 19.3 kilometer. Lange tijd beten de concurrenten zich stuk op deze tijd maar op het laatst doken er nog drie rensters onder deze tijd. De Russische Alena Ivanchenko zette met 25.05 een supertijd neer. Dit was nog 10 seconden sneller dan de Engelse Zoë Backstedt die met 25.15 al een formidabele tijd neer had gezet. De Duitse Antonia Niedermaier moest met 25.30 25 seconden toegeven op Ivanchenko maar was nog wel een minuut sneller dan eerstejaars junior-vrouw Anna. Anna mag volgend jaar nog een keer aantreden voor de wereldtitel. Elise eindigde met een tijd van 26.34 op een 6de plaats. Marith werd 16de op 2.45 min. van Ivanchenko.

Op zaterdag 25 september werd in Leuven de wegwedstrijd voor de junior-vrouwen verreden over 75 kilometer. WV Schijndel had hier 3 rensters aan de start staan. Namens Nederland namen Mijntje Geurts, Anna van der Meiden en Elise Uijen deel terwijl Marith Vanhove namens België in haar thuisland aan de start stond. De wedstrijd werd er al meteen hard gemaakt vanaf de eerste ronde. Het peloton brak al vrij snel in tweeën waarbij Anna, Elise en Marith in de kopgroep zaten en Mijntje in de tweede groep. Deze groep kwamen weer bij elkaar. In de derde van de in totaal 5 ronden demarreerde de Engelse Zoë Backstedt en zij kreeg de Amerikaanse Kaia Schmid mee. Deze twee bouwden een ruime voorsprong op. Het was vooral Anna die bij de achtervolgsters het vuile werk opknapte maar de Engelse ploeggenoten van Backstedt verstoorden een goede samenwerking in deze groep. Uiteindelijk versloeg Backstedt Schmid in de sprint voor de wereldtitel. Bij de achtervolgsters sprintte de Duitse Linda Riedmann op 1 minuut naar de derde plaats voor Elise die vierde werd. Marith eindigde als 7de, Mijntje werd 10de en Anna 13de.

Op zondag 26 september kwam de profs in actie. WV Schijndel had hier in de persoon van Mike Teunissen ook een deelnemer aan het vertrek. De wedstrijd ging van Antwerpen naar Leuven over 268.3 kilometer. Mike, die in dienst reed van zijn landgenoten Dylan van Baarle (2de) en Mathieu van der Poel (8ste) eindigde als 22ste op 6.26 min. van de Fransman Alaphilippe die, net als in 2020, wereldkampioen werd.

Winst in Enschede
In Enschede werd op zaterdag 25 september een nationale wedstrijd voor belofte & elite-vrouwen verreden. Het werd een dubbelslag voor de vrouwen van het U23 team van WV Schijndel - Stanza Die Making. Anne van Rooijen zegevierde voor Marit Cent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant