Afbeelding
Bas Ulehake

Maak kennis met dementie bij Bibliotheek Schijndel

Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn 226 keer gelezen

SCHIJNDEL | Bijna iedereen heeft of krijgt helaas te maken met de ziekte dementie. Wist u dat hier heel veel informatie over te vinden is? In het kader van Wereld Alzheimerdag, die op 21 september valt, kunt u op donderdag 30 september van 10.00-17.00 uur in de bibliotheek in Schijndel terecht. Zo kunt u kennismaken met de dementheek, een uitgebreide collectie boeken over dementie en voor mensen met dementie.

Bekijk ook eens de herinneringskoffers. Ze zijn onder andere bedoeld om het gesprek aan te gaan en herinneringen op te halen.

Ervaringsdeskundige
Tijdens deze dag zal Anne-Marie Looman, zorgondernemer Het Andere Wonen Schijndel, in de bibliotheek aanwezig zijn. Zij kan u veel vertellen over haar ervaringen met dementie vanuit haar werk: het bieden van zorg en ondersteuning aan mensen met een vorm van dementie.

VR-brillen
Maak ook kennis met onze VR brillen. Een 360 graden simulatiefilm waarbij u in de huid kruipt van iemand met dementie. Manon Kuipers van Welzijn de Meierij zal aanwezig zijn om uw vragen over de dementiebril te beantwoorden.

Expositie MIST
Daarnaast presenteert Alzheimer Nederland afdeling Noordoost-Brabant in samenwerking met de bibliotheken in de regio van vrijdag 17 tot en met zaterdag 25 september de digitale foto-expositie MIST. In deze expositie worden partners van jonge mensen met dementie in beeld gebracht.

Heeft u vragen over dementie of wilt u meer weten kom dan gerust langs op 30 september.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant