Afbeelding

Het Perfecte Plaatje Schijndel juryrapport opdracht 6

Human Interest Foto's Het Perfecte Plaatje Schijndel 955 keer gelezen

SCHIJNDEL | Opdracht 6 zit er weer op. De jury heeft haar oordeel geveld over de binnengekomen foto’s. Lees het jurycommentaar en bekijk alle foto’s hieronder. En vergeet natuurlijk niet te stemmen op jouw favoriete foto.

Het thema emotie is breed en persoonlijk en de deelnemers hebben het op hun eigen manier ingevuld – mooi om te zien. Menselijke emoties en emoties in dingen. Emotie is puur en eerlijk en dat zien we terug in de foto’s.

Foto Lars:


Foto 03 - Lars van Nieuwburg

Het zwart-wit lijkt een goede keuze voor deze innige omhelzing. Het gezicht van de man toont een diepe emotie. De foto is een tikkeltje donker, niet scherp en had wellicht iets meer contrast mogen hebben; maar mooi vastgelegd!

Compositie: 7
Techniek: 6
Impact: 7
Cijfer 20 / 6,7

Foto Erwin:


Foto 05 - Erwin Pijnenburg

Namen en leeftijden – het heeft impact als je beseft wat het echt betekent. Een beeld dat verdriet oproept en stemt tot nadenken. Goed in beeld gezet.

Compositie: 8
Techniek: 8
Impact: 8
Cijfer: 24 / 8

Foto Jan:


Foto 08 - Jan Oremans

De band tussen mens en dier, kind en hond. Liefde zonder woorden treffend in beeld gezet. Hoewel de foto verder niet “spannend” is, vertelt hij zeker een mooi verhaal.

Compositie: 6,5
Techniek: 7
Impact: 6
Cijfer: 19,5 / 6,5

Foto Marleen:


Foto 01 - Marleen Bijnen

Deze foto is technisch uitstekend uitgevoerd en laat iets zien waar we niet meteen aan denken bij emotie: de kracht van vriendschap, aan een half woord of een blik genoeg hebben om elkaar en de grap te begrijpen en uit te barsten in een lachbui. Door de lange sluitertijd hebben beide personen twee gezichtsuitdrukkingen; knap gedaan!

Compositie: 8
Techniek: 9
Impact: 8
Cijfer: 25 / 8,3

Foto Theo:


Foto 04 - Theo van Eeuwijk

Mooi belicht op het gezicht. De man lijkt iets hogers aan te spreken of toe te zingen; uit zijn blik spreekt vreugde en wellicht dankbaarheid.

Compositie: 7,5
Techniek: 8
Impact: 8
Cijfer: 23,5 / 7,8

Foto Daniël:


Foto 10 - Daniel Spierings

Geen mensen, maar het contrast tussen het leven (de bloemen) en de dood (het graf). Het contrast roept emoties op. De kleurstelling versterkt het verhaal; de bloemen in kleur, maar ook vergrauwing bij het graf. De scherpte ligt een beetje moeilijk bij deze foto. Niet voor de hand liggend, goed bedacht.

Compositie: 7
Techniek: 6
Impact: 7
Cijfer: 20 / 6,7

Foto Janet:


Foto 02 - Janet van Rijsbergen

Niets zo puur als een baby. Het verdriet dat er mag zijn eruit aan het krijsen omdat de wereld eventjes helemaal vergaat. De moeder (jammer dat de emotie op haar gezicht niet zichtbaar is) biedt troost en zometeen breekt de zon weer door. Duidelijke emotie, prima vastgelegd.

Compositie: 7
Techniek: 7
Impact: 6
Cijfer: 20 / 6,7

Foto Mirjam:


Foto 06 - Mirjam Konijnenberg

Pure boosheid, een eerlijke en openhartige emotie om te tonen. De armen demonstratief over elkaar, de blik ontwijkt de lens. De graffiti past erbij en de werking van licht en donker op het gezicht is mooi.

Compositie: 7
Techniek: 6,5
Impact: 7
Cijfer: 20,5 / 6,8

Foto Rosa:


Foto 07 - Rosa Kluijtmans

Ondeugd in een oogopslag. De wisselwerking tussen achtergrond en de donut is mooi en de prachtige haren van het meisje vormen een mooi contrast. Deze foto spat van het scherm!

Compositie: 9
Techniek: 8
Impact: 9
Cijfer: 26 / 8,7

Foto Feline:


Foto 09 - Feline van den Besselaar

De ogen zijn de spiegels van de ziel – het verdriet is erin te zien. Technisch mooi uitgevoerd, gedurfd ook om het zo close en onverhullend vast te leggen. Zwart-wit is een goede keuze.

Compositie: 7,5
Techniek: 7,5
Impact: 7,5
Cijfer: 22,5 / 7,5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant