Afbeelding
Cees van Raaij

Doelpuntloos gelijkspel tussen WEC en Schijndel/DE WIT

Sport Sport 284 keer gelezen

SCHIJNDEL | Tevredenheid bij WEC en teleurstelling bij Schijndel/DE WIT na de 0-0 eindstand van de tweede bekerwedstrijd van beide teams.

Na de 0-11 tegen Ollandia en de midweeks gewonnen wedstrijd tegen Rhode, was Schijndel/DE WIT klaar voor de derby tegen WEC. Een tegenstander waar de formatie van trainer Henry van Alebeek drie jaar geleden in het kader van bekertoernooi van verloor en die tijdens de eerste bekerwedstrijd, een week geleden, tegen een grote nederlaag aanliep bij Stiphout Vooruit. Genoeg ingrediënten voor beide teams om er een mooie wedstrijd van te maken.

Vanaf de aftrap was het Schijndel/DE WIT dat het heft in handen nam. En al snel resulteerde dit tot een mooie kans voor Thomas Kasteleijn. Helaas zag hij zijn schot eindigen op de lat. Even later vond Thomas-Jan van Raaij keeper Jasper van Oss op zijn weg; zijn kopbal uit een corner werd gestopt. Met deze speldenprikken was de toon voor de eerste 45 minuten min of meer gezet. Schijndel/DE WIT dat de aanval zocht, veel balbezit had en meestentijds voetbalde op de helft van de tegenstander en WEC dat met veel spelers achter de bal gokte op een spaarzame counter. Voor trainer Henry van Alebeek aanleiding om al in de eerste helft een verdediger, Randy Ingenbleek, op te offeren voor een extra aanvaller, Tom Duray. De corners die Schijndel/DE WIT afdwong en diverse schoten op het doel van WEC, van onder meer Tjeerd Pijnenburg, brachten WEC echter niet aan het wankelen.

In het tweed bedrijf kreeg het talrijk opgekomen publiek een vergelijkbaar spelbeeld voorgeschoteld. WEC wist vanuit een buitenspelsituatie slechts eenmaal gevaarlijk voor keeper Jarne Gordijn op te duiken en Schijndel/DE WIT zocht naar openingen in de Rood-Witte verdediging. Schoten van met name Tjeerd Pijnenburg en Jens Gordijn misten precisie of konden tot corner verwerkt worden door de WEC-goalie. Al met al ontbrak het Schijndel/DEWIT deze middag aan snelheid, creativiteit en voldoende beweging om een doelpunt te forceren. Dit gecombineerd met onvoldoende zorgvuldigheid in de afronding, op momenten dat een laatste zetje voldoende was om tot scoren te komen, en de afwezigheid van een groot aantal geblesseerde spelers, maakte dat deze wedstrijd eindigde zoals die begon. Voor Schijndel/DE WIT betekent dit dat de uitwedstrijd zaterdag a.s. tegen Stiphout Vooruit gewonnen moet worden wil men verder bekeren.