Zangers gezocht bij The Key
Zangers gezocht bij The Key

Zangers gezocht bij The Key

Cultuur Kunst en cultuur 687 keer gelezen

SCHIJNDEL | De leden van popkoor The Key doen sinds 6 september weer wat ze het allerliefst doen: zingen! Na een coronastop van anderhalf jaar zijn de wekelijkse repetities weer gestart. Met een nieuwe dirigent én hopelijk binnenkort ook met een paar nieuwe leden. Iets voor jou?

Nieuwe dirigent en verse nummers
“Toen dirigent John van der Sman een tijd terug aangaf te wilde stoppen, zijn we meteen op zoek gegaan naar een nieuwe muzikaal leider”, vertelt koorlid Eugé van Uden. “In Margré van Gestel hebben we een enthousiaste dirigent gevonden. Onder leiding van haar pakken we een gedeelte van ons vertrouwde pop-, rock- en klassieke repertoire weer op. Daarnaast beginnen we met nieuwe genres, zoals jazz. Na anderhalf jaar zonder repetities hebben we er enorm veel zin in!”

Meer over Margré
Margré van Gestel is na 43 jaar wonen en werken in Zuid-Holland terug in Schijndel, waar ze geboren en getogen is. “Lekker terug op mijn oude stek”, aldus Margré. “Dichtbij familie, Brabantse gezelligheid en alle activiteiten die in Schijndel georganiseerd worden.” Naast The Key leidt Margré het Schijndels Kinderkoor Tof. Verder geeft ze muziekles op een basisschool en is ze voorzitter van Stichting Koorplein Noord-Brabant. “John heeft een stevig fundament onder The Key gelegd. Het is een fijn en goed koor, met ervaren en muzikale mensen. Heerlijk om verder te bouwen met zo’n enthousiaste groep.”

Keertje vrijblijvend luisteren?
Om het koor aan te vullen zijn nieuwe zangers en zangeressen - vooral sopranen - meer dan welkom. Kun je een beetje zingen en lijkt het je leuk dit met een groep te doen? Dan nodigt The Key je uit eens te komen kijken en luisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur in de kantine van handboogvereniging Amicitia, Bunderstraat 6 in Schijndel (zijkant van de sporthal). “Gewoon vrijblijvend hè, kijken of de klik er is”, sluit Eugé af. “En als mensen vooraf vragen hebben of meer info willen, kunnen ze mij bellen op 06-36368519.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant