Een klein gedeelte van de twee comités voor De Nachtegaal. Ze hebben er al zin in!
Een klein gedeelte van de twee comités voor De Nachtegaal. Ze hebben er al zin in! Jeroen van de Sande

Vijftigers mogen de schade nu inhalen

Human Interest Human Interest 3.025 keer gelezen

SCHIIJNDEL | Ouder worden. De één kan er beter mee omgaan dan de ander. Wie het van de zonnige kant bekijkt ziet vooral voordelen: je bent wijzer, meer ervaren en raakt niet snel meer van de kook. Als je 50 wordt staat er ook nog eens een mooi feest op je te wachten, in De Nachtegaal. Want de Abrahams en Sarahs die vroeger in Schijndel op de basisschool hebben gezeten, mogen aansluiten bij het gelijknamige feest. Maar liefst twee commissies zijn samengevoegd om er op 1 en 2 oktober aanstaande twee grote feesten van te maken.

Door: Jeroen van de Sande

Waarom twee commissies en twee feesten? We weten allemaal nog dat het vijftigersfeest van afgelopen jaar niet door heeft kunnen gaan. Dat zorgde voor flink wat beteuterde gezichten, maar nu is het moment aangebroken om de schade in te halen. Vorige week dinsdagavond kwamen de comités van de jaargangen 1 oktober ‘69 – 30 september ‘70 en 1 oktober ‘70 – 30 september ‘71 bij elkaar. Ben jij in één van deze jaargangen geboren en heb je ook nog eens in Schijndel op de basisschool gezeten? Dan ben je meer dan welkom. Heb je nog geen uitnodiging gehad en wil je wel komen? Dan mag je je zo snel mogelijk aanmelden.

Het was even wachten of alles dit jaar wel door kon gaan. Daarom is vooral de laatste groep vrij laat gestart met de voorbereidingen en de zoektocht. Nu de lichten op groen staan hopen de heren en dames van de comités dan ook dat veel leeftijdsgenoten dit lezen of aan elkaar doorvertellen, zodat zoveel mogelijk Abrahams en Sarahs (en de 51-jarigen) zich aansluiten bij de reünie. “Wie wil er nou niet bij zijn? Iedereen die ooit het Abraham- en Sarahfeest heeft gevierd, kijkt er met ontzettend veel plezier op terug. Het is toch geweldig om met elkaar herinneringen op te halen?”, spreekt Maurice Smits ook namens de rest van de organisatie. Ze hebben inmiddels al veel genodigden in kaart, maar nog lang niet alles.

De aanmeldingen druppelen binnen. “Je bent pas aangemeld als je daadwerkelijk hebt betaald. Dat is wel belangrijk om te melden. De kosten zijn 37,50 per persoon en dan krijg je een avondvullend programma”, voegt Serge Dissel er aan toe. Hij is de spreekbuis van de tweede lichting. Al weken zijn ze met twee teams oud-klasgenoten op aan het snorren. Op de Facebookpagina’s Sarah&Abrahamfeest 2020 en Sarah en Abrahamfeest 2021 Schijndel staan de namen van de mensen die ze nog zoeken. “Ga er maar eens kijken”, vraagt de kartrekker aan de lezers. “Hopelijk kunnen jullie ons helpen om hen te vinden.”

Aanmelden lichting 1: sara-abrahamschijndel@hotmail.com.. Aanmelden lichting 2: safeest21@gmail.com.. Barry en Serge: “Deze kans moet je niet laten liggen!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant