Michiel Bakker presenteert het programma.
Michiel Bakker presenteert het programma.

Lokale kranten spelen rol in nieuwe talkshow ‘Bakker en buurten’

Human Interest Human Interest 212 keer gelezen

MEIERIJSTAD - ‘Bakker en buurten’ is de titel van de nieuwe talkshow die Omroep Meierij vanaf woensdag 1 september maandelijks gaat uitzenden. Michiel Bakker is presentator van het programma, waarin actuele zaken op het gebied van politiek, economie en cultuur aan bod komen. De lokale kranten Stadskrant Veghel, DeMooiSchijndelKrant en DeMooiRooiKrant krijgen een vaste rol in het programma.

Zo is er in de eerste aflevering, die vanaf woensdag 1 september elk oneven uur te zien is op Omroep Meierij, aandacht voor de samenwerking die de drie actiegroepen tegen windturbines en zonneparken met elkaar zijn aangegaan. Handen af van Wijboschbroek, Bescherm de Rooische Heide en Lijnrecht tegen zon en wind gaan gezamenlijk proberen om het proces van besluitvorming over dit soort zaken zo goed mogelijk te gaan begeleiden en ervoor te zorgen dat inwoners van Meierijstad die hierin geïnteresseerd zijn ook daadwerkelijk op een goede manier bij dat proces kunnen worden betrokken.

Fietstocht
En als eerste activiteit gaan de drie actiegroepen daarom op 9 oktober een fietstocht organiseren waar op diverse plaatsen informatie zal worden gegeven over alle plannen. In de eerste editie van ‘Bakker & Buurten’ vertelt de Veghelse singer-songwriter John Verhoeven hoe hij de corona-tijd als een rollercoaster heeft beleefd en dat past ook bij zijn betrokkenheid bij het lied ‘Rollercoaster’ van Danny Vera.

Rollercoaster
Want John Verhoeven schreef daarvoor samen met Danny Vera de muziek. En die laatste kondigt aan zeker vaker te willen samenwerken met John Verhoeven. En Berco-directeur Berry van der Velden vertelt hoe hij, als bestuurslid van het Platform Ondernemend Meierijstad, bezig is om te kijken hoe het bedrijfsleven in Meierijstad kan proberen om te zorgen voor voldoende vaklieden. Want het tekort aan vaklieden gaat veel bedrijven in Meierijstad grote problemen opleveren.

Corona herdenking
Wisselend zullen de hoofdredacteuren van DeMooiRooiKrant, DeMooiSchijndelKrant en Stadskrant Veghel aanschuiven om het nieuws in Meierijstad te duiden. In de eerste editie van ´Bakker & Buurten’ is dat Jeroen van de Sande van MooiRooi die aankondigt dat er plannen zijn om in Meierijstad een jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst te gaan organiseren voor de vele coronaslachtoffers die Meierijstad telt.

Maaike Widdershoven
En de talkshow wordt muzikaal afgesloten door musicalzangeres Maaike Widdershoven uit Keldonk die de actualiteit nog eens zingend onder de loep neemt. ‘Bakker & buurten’ elk oneven uur te zien bij Omroep Meierij.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant