Afbeelding
Bas Ulehake

Kunstlezing over boeren in de bibliotheek

Cultuur Kunst en cultuur 238 keer gelezen

SCHIJNDEL | Bibliotheek Schijndel organiseert op donderdag 16 september om 20.00 uur een kunstlezing over Boeren. In de lezing ‘Boeren!’ gaat kunsthistorica Marie Christine Walraven in op boeren in de kunst. Dit is namelijk van alle tijden. Want is ‘Boeren’ een spotnaam of geuzennaam?

De boeren zijn de laatste tijd volop in beeld. Protesterend met hun trekker op het Malieveld of op de barricaden voor een betere, circulaire, mens-, dier- en milieuvriendelijke wereld. Hoe was het beeld van boeren in vervlogen tijden? Hoe werd de ‘boerenstand’ in de schilderkunst verbeeld én bekeken? Van ‘Aardappeleters’ tot ‘Zaaier’ ploegen we samen met ‘de boer’ door de kunst. 

Kijk! Kunst
Bibliotheek Schijndel organiseert op donderdag 16 september om 20.00 uur een kunstlezing over Boeren. Kijk! Kunst. is een lezingenreeks van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken over kunst. Bezoek lezingen van kunsthistorica Marie Christine Walraven over de mooiste exposities van musea in Nederland, ga in gesprek met bijzondere kunstenaars of duik in de kunstgeschiedenis. Voor het volledige programma kijk op www.nobb.nl

Kijk! Kunst. begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Toegangskaarten zijn te koop via www.nobb.nl en in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. De entree is € 8,- (in voorverkoop voor bibliotheekleden € 6,-)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant