Afbeelding
Ad van de Graaf

GGD gaat komende maand zes vaccinatielocaties sluiten

Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn 314 keer gelezen

VEGHEL | Boxmeer gaat als eerste vaccinatielocatie van de GGD Hart voor Brabant sluiten. Donderdag 26 augustus is de laatste dag dat mensen met en zonder afspraak zich in Boxmeer kunnen laten vaccineren. De komende maand sluiten ook de vaccinatielocaties in ’s-Hertogenbosch, Berghem, Uden, Boxtel en Tilburg. Waalwijk en Veghel blijven de komende maanden open. 

Nu de massavaccinatie voor het grootste gedeelte achter de rug is, sluit de GGD Hart voor Brabant de komende tijd een aantal van zijn vaccinatielocaties. 

Boxmeer sluit als eerste haar deuren. Halverwege maart dit jaar ging de vaccinatielocatie in sportcentrum ’t Hoogkoor open. Er waren acht vaccinatielijnen waardoor het 900 prikken per dag gezet konden worden. Tot nu toe zijn er in Boxmeer 108.200 vaccinaties gezet. 

Boxmeer biedt de laatste dag ook de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen voor een eerste prik zonder afspraak. Dat kan tussen 10.00 en 15.00 uur. ’s Hertogenbosch heeft 31 augustus de laatste vaccinatiedag, Berghem op 8 september, Uden op 17 september, Boxtel op 24 september en Tilburg op 28 september. 

Op alle vaccinatielocaties zijn in de maand september open inloopdagen voor vaccineren zonder afspraak. Data, tijden en locaties zijn te vinden op de website van de GGD: Coronavaccinatie zonder afspraak | GGD Hart voor Brabant (ggdhvb.nl)

Verhuizing testlocatie GGD binnen ’s-Hertogenbosch  
Vanaf vrijdag 3 september wordt de GGD-testlocatie verplaatst van de Brabanthallen naar Hambakenwetering 1 in ’s-Hertogenbosch. Dat wordt een locatie waar bezoekers te voet doorheen gaan. In de eerst helft van september staat er een GGD-testbus op de nieuwe locatie. Medio september wordt het pand als testlocatie in gebruik genomen. 

Lopend door de teststraat 
In de Brabanthallen reden mensen met hun auto door de teststraat. Bij het afnemen van de test bleven zij in hun auto zitten. De nieuwe testlocatie aan de Hambakenwetering wordt een zogenoemde ‘walk through’ locatie. Bezoekers parkeren hun auto en gaan te voet verder.

Goed bereikbaar 
De nieuwe testlocatie in ’s-Hertogenbosch is goed bereikbaar: zowel via de open afritten van de A59 (Waalwijk-’s-Hertogenbosch, afslag 47) als vanuit het centrum.

Verhuizing 
Vanaf 3 september vinden de testen eerst plaats in een GGD-testbus op het parkeerterrein van de nieuwe testlocatie. Ondertussen wordt er gewerkt aan de inrichting van het pand. Vanaf half september worden de GGD-testen in het pand afgenomen. Bezoekers kunnen op afspraak van 08:30 tot 17:00 uur terecht voor een coronatest.

Testen blijft belangrijk 
De GGD Hart voor Brabant heeft inmiddels al meer dan 1 miljoen vaccinaties gezet en in het afgelopen jaar meer dan 1 miljoen inwoners getest. Directeur publieke gezondheid Thérèse Claassen benadrukt het belang van blijven testen: “Iedereen die gevaccineerd is, moet zich nog steeds houden aan de algemene coronaregels. Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden, maar ook om de samenleving stapje voor stapje verder te openen. Laat je bij klachten dus altijd testen.”

De vijf testlocaties van GGD Hart voor Brabant 
GGD Hart voor Brabant heeft vijf testlocaties: 
- Cuijk: aan de Grotestraat 95 
- ’s-Hertogenbosch: aan de Hambakenwetering 1 (vanaf 3 september) 
- Tilburg: aan de Simon de Cockstraat 14 en aan de Ringbaan West 227 
- Uden: aan de Belgenlaan 3

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant