Museum Jan Heestershuis. Foto: Wiek van Lieshout
Museum Jan Heestershuis. Foto: Wiek van Lieshout Wiek van Lieshout

Subsidieregeling Compensatie Coronaschade Musea

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 141 keer gelezen

SCHIJNDEL | In Meierijstad zijn verschillende musea gevestigd die in lock-down hebben gezeten als gevolg van de maatregelen ter bestrijding het Coronavirus. De gemeenteraad van Meierijstad heeft besloten een totaalbudget van 25.000 euro beschikbaar te stellen voor de compensatie van Coronaschade van deze musea. Dit bedrag wordt bekostigd uit de bijdrage die de gemeente van het Rijk heeft ontvangen voor het compenseren van Coronaschade binnen de lokale kunst- en cultuursector.

Afhankelijk van het gemiddelde aantal betalende bezoekers in 2018 en 2019 kan aan een museum een incidenteel subsidiebedrag beschikbaar worden gesteld. Aan een museum met een gemiddelde van 2.500 tot 5.000 bezoekers kan een bedrag van 5.000 euro beschikbaar worden gesteld. Er dient sprake te zijn van een stichting of vereniging zonder winstoogmerk. Deze werkwijze wordt ook toegepast bij landelijke musea.
Wethouder Menno Roozendaal: “Al eerder hebben we de professionele organisaties en amateurverenigingen in de kunst- en cultuursector (gedeeltelijk) tegemoet kunnen komen voor de geleden Coronaschade. Ik ben verheugd dat we nu als gemeente ook iets kunnen betekenen voor de musea in Meierijstad.”

Subsidieverzoeken kunnen tot 1 november worden ingediend. De subsidieregeling eindigt op 1 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant