Afbeelding
WV Schijndel

Wielersucces voor WV Schijndel in België

Sport Sport 317 keer gelezen

SCHIJNDEL | In het Belgische Erondegem, een deelgemeente van Erpe-Mere, werd op zaterdag 7 augustus een gecombineerde wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen verreden. Er stonden 96 rensters aan het vertrek. Na bijna anderhalf uur eindigde de wedstrijd in een massasprint waarin Marith Vanhove maar liefst 4 rensters van het Doltcini- Corlyo - Waasland Security Women Development Team aftroefde. Anna van der Meiden eindigde als 14de. Het was voor Marith haar 7de overwinning van het seizoen.

In België werd op zondag 8 augustus de Grote Prijs Aarschot voor vrouwen verreden. De wedstrijd ging over een afstand van 100 kilometer en er stonden 129 vrouwen aan het vertrek. Drie rensters, waaronder Natalie van Gogh wist uit de greep van het peloton te blijven in de slotfase en behielden 3 seconden voorsprong op de achtervolgers. Natalie sprintte naar een keurige 2de plaats. In het peloton sprintte Rosalie van der Wolf naar een 8ste plaats. Haar jongere zus Rosalie eindigde als 10de. Voor Céline van Houtum was er een 14de plaats terwijl Pien Limpens als 49ste eindigde.

Op zondag 8 augustus werd in het Belgische Meer (gemeente Hoogstraten) een wedstrijd voor nieuwelingen verreden. Er stonden 72 renners aan het vertrek voor een wedstrijd over 59.4 kilometer. Twee Belgische renners wisten het peloton met zo’n minuut voorsprong voor te blijven. De pelotonsprint was voor Chris Kisters die daarmee een mooie 3de plaats behaalde. Thom van Herwaarden eindigde als 6de. Jan Kraus eindigde net achter het peloton als 45ste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant