Marith Vanhove
Marith Vanhove WV Schijndel

Wielernieuws WV Schijndel

Sport Sport 371 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 1 augustus werd er in het Belgische Drieslinter een wedstrijd voor nieuwelingen verreden. Er stonden 52 renners aan het vertrek voor een wedstrijd over 67 kilometer. De wedstrijd eindigde in een massasprint met een groep van 36 renners. Jan Kraus toonde zich hierin de snelste en behaalde een mooie overwinning. Het was voor Jan zijn derde zege van het seizoen.

In het Belgische Deinze werd op woensdag 28 juli een wedstrijd verreden voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen. Er stonden 59 deelneemsters aan het vertrek voor een wedstrijd over 60 kilometer. Na ruim anderhalf uur eindigde de wedstrijd in een massasprint waarin Marith zich de snelste toonde. Dit was haar zesde overwinning van het seizoen.

In het Belgische Leefdaal werd op zaterdag 31 juli een interclub wedstrijd voor vrouwen verreden. Het team van WV Schijndel - Stanza Die Making bestond uit drie junior-vrouwen en vijf beloften-vrouwen waaronder ook Fem van Empel die dus voor haar club aan deze wedstrijd over 93 kilometer deelnam. Er stonden in totaal 143 deelneemsters aan het vertrek. 83 van hen wisten de eindstreep te bereiken. De wedstrijd eindigde na 2.25 uur in een massasprint. In deze sprint behaalde Yuli van der Molen een mooie 4de plaats. Zij was daarmee de eerste junior-vrouw in de top 20. Marit Cent sprintte naar een 9de plaats en Fem van Empel, die in ronde 6 nog alleen voorop lag een maximale voorsprong had, sprintte naar een 12de plaats. Marith Vanhove eindigde als 30ste. Anna van der Meiden eindigde als 39ste, Anne van Rooijen als 53ste en Sanne van Heel als 64ste. Elise Uijen liet de sprint aan zich voorbij gaan en eindigde als 75ste op 22 seconden van het peloton. Het ploegenklassement werd gewonnen door de dames van WV Schijndel.

In België werd op zondag 1 augustus de nationale interclub klassieker Berg-Kampenhout - 7e Grote Prijs Roger de Coninck verreden. 143 junioren stonden hier aan vertrek voor een klassieker over 125.2 kilometer. De wedstrijd eindigde in een sprint van een groep van 60 renners. Achter die groep reed Tijn Louwerensen naar een 64ste plaats. Wout Joore kon de wedstrijd niet tot een goed einde brengen.

Jan Kraus
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant