't Spectrum in Schijndel
't Spectrum in Schijndel Bas Ulehake

Ontwikkelingen ’t Spectrum Schijndel

Gemeentenieuws Gemeentenieuws 494 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het college van burgemeester en wethouders heeft het rapport ’Toekomstbestendig beheer en exploitatie Cultureel Centrum ’t Spectrum’ vastgesteld. Het rapport geeft aanbevelingen voor een toekomstbestendig beheer en exploitatie van Cultureel Centrum ‘t Spectrum.

In het rapport wordt ingegaan op de juridische en economische structuur van het huidige vastgoed, de huidige constructie van de BV, de geconstateerde problemen en oplossingsrichtingen voor een toekomstbestendig beheer van ’t Spectrum. 

Voorkeursscenario
Uit de verschillende toekomstscenario’s heeft het college van burgemeester en wethouders een voorkeur uitgesproken voor twee scenario’s. Concreet betekenen deze twee scenario’s het ontmantelen van de huidige BV, de overdracht van het gebouw aan de gemeente en het beheer en de exploitatie overdragen aan een nieuw op te richten stichting of het beheer en de exploitatie onder te brengen bij een bestaande stichting.

Nieuwe bestuurder per 1 september 2021
Het bestuur van Cultureel Centrum ‘t Spectrum treedt per 1 september 2021 terug. De heer Jeroen van de Wiel is als externe adviseur door het college benoemd tot interim bestuurder van de BV. Hij is verantwoordelijk voor de implementatie van de nieuwe organisatie, de juridische overdracht van het gebouw en de dagelijkse leiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant