Afbeelding
Bas Ulehake

Wereldkampioen fluiten in de Heilige Servatiuskerk

Recreatie en Toerisme Evenement Foto's 353 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 1 augustus stond het zomeravondconcert met kunstfluiter Geert Chatrou en organist Bert Augustus op het programma in de Heilige Servatiuskerk op de markt in Schijndel

Geert Chatrou is maar liefst drievoudig wereldkampioen kunstfluiten. Sinds 2004 heeft hij op vele podia gestaan over de gehele wereld. Nu dus ook in de Schijndelse Heilige Servatiuskerk. Deze avond werd hij begeleid door Bert Augustus op het beroemde Smits orgel.

Het aanwezige publiek kon Geert wel horen én zien fluiten vanaf het balkon, maar Bert zat verder verstopt achter het orgel. Hiervoor werd door Stichting Smitsorgel een oplossing gezorgd door een camera te richten op het orgelspel dat dan live op een scherm uitgezonden werd.

Het publiek kon deze zomeravond luisteren naar de volgende klassieke werken. Fluitkwartet no. 1 van W.A. Mozart (KV 285), Sonate in a-mineur voor fluit van C.Ph.E. Bach en uit “Der Fluyten Lust-hof” van Jacob van Eyck: Doen Daphne d’over schoone maeght. Geert en Bert konden dan ook na ieder stuk rekenen op luid applaus. Het volgende concert dat gaat plaatsvinden in de Heilige Servatiuskerk is het inloopconcert op de beiaard door Tommy van Doorn op zaterdag 14 augustus.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant