Afbeelding
Pixabay

Help jij vluchtelingenvrouwen leren fietsen?

Zorg en Welzijn Zorg en Welzijn 371 keer gelezen

SCHIJNDEL | Welzijn De Meierij en Vluchtelingenwerk organiseren elk jaar fietslessen voor vrouwen met een migratieachtergrond. Fietsen is in Nederland heel normaal, maar als je dat nooit geleerd hebt is het spannend om voor het eerst op een fiets te stappen. Met de fietslessen leer je deze vrouwen om te fietsen in een veilige omgeving.

Als vrijwilliger help je de vrouwen van het voor het eerst op de fiets zitten tot het zelfstandig kunnen rijden op de fiets. Dit gaat samen met zenuwen, lachen, handjes vasthouden en blijdschap als het lukt. Als je als vrijwilliger aan de slag wilt, zal de fietsersbond je helpen bij het geven van deze lessen. Uiteindelijk zal je zelfstandig de lessen voortzetten.

De lessen zijn 10 weken lang en kan zowel in Schijndel als in Sint Oedenrode plaatsvinden. De eerste cursus begint in september. Om dit te laten slagen zijn natuurlijk voldoende vrijwilligers nodig. Dus lijkt je dit leuk om te doen of heb je vragen? Laat dit gerust even weten.

Wilt u meer informatie over vacature 20580 of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact met het Steunpunt via 073-5441400 of via vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant