Tom Schellekens na zijn overwinning in het Belgische Beringen
Tom Schellekens na zijn overwinning in het Belgische Beringen

Successen blijven aanhouden voor WV Schijndel

Sport Sport 941 keer gelezen

SCHIJNDEL | Er waren weer diverse overwinningen en ereplaatsen voor de rensters en renners van WV Schijndel in het voorbije weekeinde. Er werd zelfs een nationale titel behaald en in de slotetappe van Tour de France trok Mike Teunissen op de zondagavond de sprint aan voor Wout van Aert op de Champs-Élysées.

In Assen werd op zaterdag 17 juli het NK Baan omnium zomer verreden. In de wedstrijd voor de junior-vrouwen behaalde Yuli van der Molen na alle onderdelen de Nederlandse titel. Babette van der Wolf veroverde met een 3de plaats de bronzen medaille. Bij de nieuwelingen legde Chris Kisters na alle onderdelen beslag op een 3de plaats en nam de bronzen medaille mee naar huis.

In België werd op zaterdag 17 juli het Belgisch Kampioenschap tijdrijden verreden. In de categorie junior-vrouwen behaalde Marith Vanhove een mooie 2de plaats. Zij moest 5 seconden toegeven op haar landgenote Febe Jooris. Sterre Vervloet eindigde als 3de.

Op zaterdag 17 juli werd er in Rucphen een wedstrijd voor nieuwelingen verreden. Ed Uptegrove maakte hier deel uit van een kopgroep van 5 renners. Ed toonde zich in de sprint de snelste van de kopgroep en behaalde daarmee zijn eerste overwinning van het seizoen. Sven van Wijgerden legde beslag op een 17de plaats. Mendo van Leeuwen werd 18de, Thijs Dahler 21ste en Bram Vugts 22ste.

Tom Schellekens heeft op zondag 18 juli de 3 Nations MTB wedstrijd voor junioren in het Belgische Beringen gewonnen. De renner uit Schijndel haalde het voor Thaco Demarcin en David Haverdings. Fem van Empel legde bij de vrouwen beslag op een 5de plaats.

Op zondag 18 juli werd ronde van Tiel verreden onder de naam Metec Criterium Tiel. De wedstrijd voor de nieuwelingen eindigde in een massasprint waarin Jan Kraus als 3de eindigde. Thom van Herwaarden kwam als 16de over de eindstreep. In de wedstrijd voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen werd Yuli van der Molen 2de. Britt Kerste eindigde als 4de. Nele van Gorp werd 9de, Puck Langenbarg 12de, Lisa van Heel 16de en Liz Toonen 20ste. Bij de junioren behaalde Max van Heeswijk een 22ste plaats. 

WV Schijndel Jeugd

In Chaam werd op zondag 18 juli de Mini Acht van Chaam verreden. De uitslagen:

Cat. 3: 4. Mees Bunning; 12. Puck Bunning; 13. Jasper Gruitrooij; 21. Sam Nissen; 28. Boet de Kleijn; 29. Wieske Knapen; Hebe van Eijndhoven DNF
Cat. 4: 20. Abe Bol; 28. Pim van der Linden; 41. Froukje van Wijgerden
Cat. 5: 11. Lynn van Leeuwen; 13. Andries Knapen; 14. Filijn Demuyt; 27. Just van Rooij; 28. Riva Hanegraaf
Cat. 6: 27. Jaap van der Linden
Cat. 7: 19. Lucas Demuyt; 20. Bas van Heeswijk; 35. Joost Konings; 40. Luuk van Schipstal; 44. Cas Krebbers; Daan van Rooij DNF

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant