Schijndelaar Bart-Jan van Alebeek heeft in Duitsland meegeholpen met het opruimen van de ravage.
Schijndelaar Bart-Jan van Alebeek heeft in Duitsland meegeholpen met het opruimen van de ravage.

Schijndelaar start crowdfundactie voor verwoeste camping: ‘Alles is naar de klote’

Human Interest Human Interest 3.420 keer gelezen

SCHIJNDEL | Al een jaar of acht is Camping Prumtal in Oberweis de vaste vakantieplek van Bart-Jan van Alebeek uit Schijndel. Twaalf maanden per jaar kan hij en zijn gezin er terecht en bijna elk weekend reizen ze naar Duitsland om lekker tot rust te komen. “De camping is compleet verwoest door de overstromingen. Er is niks meer van over”, vertelt Van Alebeek die een crowdfundactie is gestart om de camping er weer bovenop te helpen.

Van Alebeek vertelt dat de campingeigenaren door de jaren heen goede vrienden zijn geworden. Afgelopen donderdag werd Van Alebeek vroeg in de ochtend gebeld door een geëmotioneerde campingeigenaar. “Ze zeiden dat ons vakantieplekje weggedreven was. Door de overstroming is er voor vele honderdduizenden tot miljoenen euro’s aan schade.” 

‘Het is een ramp’
De Schijndelaar voelt zich erg begaan met de ellende van de Duitsers. “Wij zijn al onze vakantiespullen kwijt. Alles wat we al die jaren hebben opgebouwd is vernield en weggespoeld. Tóch ligt het echte leed bij de inwoners, campingeigenaren en medewerkers. Ik ben de afgelopen dagen wezen helpen met het opruimen van de ravage en ben zeer onder de indruk van de situatie daar. De beelden van alle vernielingen en het verdriet van de mensen heeft me erg aangegrepen. Voor ons is het een vakantieplek, een tweede thuis, maar veel vrienden en kennissen zijn alles kwijt. Het is een ramp.” Angst voelde Van Alebeek niet. “Ik ben beroepsmilitair geweest dus getraind om in dit soort situaties te werken. Er kwam een soort oerkracht bij mij vrij. Ik moest en zou gaan helpen”, legt hij uit. Veel bleek er echter niet te redden. Van Alebeek: “Ik heb vooral de ravage opgeruimd en puin gesorteerd. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar de camping is volledig weggespoeld. Op een paar knuffels na hebben we vrijwel niks kunnen redden”, zucht hij.

Verwoest
Bij Camping Prumtal weten ze eigenlijk al zeker dat ze dit jaar niet meer open kunnen. Van Alebeek vervolgt: “Het ziet ernaar uit dat de verzekering lang niet alles zal vergoeden. Gebouwen zijn verzekerd, maar inkomstenverlies niet. De complete infrastructuur op de camping is verwoest en alles moet opnieuw gerealiseerd worden. Alles wat ze hier in de afgelopen dertig jaar hebben opgebouwd is naar de klote.”Om de camping te helpen is Van Alebeek een crowdfundactie begonnen. “Ik vraag jullie om hulp. Het fijne team van medewerkers en eigenaren van camping Prumtal is afgelopen week slachtoffer geworden van de watersnoodramp in Duitsland. Met onze hulp kan het team aan de gang om alles weer op te bouwen.”
Onder alle donateurs verloot Van Alebeek zelf een midweek/weekend in een van de chalets op de camping wanneer ze (hopelijk) volgend jaar weer open kunnen. Naast een mooi geldbedrag hoopt Van Alebeek op veel donateurs. “Het aantal donateurs ga ik ze ook overhandigen. Je hebt als zwaar getroffen campingeigenaar de neiging om op te geven. Ik hoop dat het aantal donateurs wordt gezien als motivatie om door te gaan.”

Doneren kan HIER.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant