Afbeelding

Het Perfecte Plaatje Opdracht 5: ‘werk in uitvoering’

Algemeen Het Perfecte Plaatje Schijndel 369 keer gelezen

SCHIJNDEL | Bij opdracht vijf van Het Perfecte Plaatje Schijndel gaan de deelnemers aan de slag met het in beeld brengen van een ambacht. Maak een foto waar het beroep in centraal staat.  

Net zoals bij iedere opdracht hebben Tom en Frans Keetels enkele tips op een rijtje gezet om tot ‘Het Perfecte Plaatje’ te komen. Begin bij het begin: denk goed na over ambachten. Wat lijkt je mooi of spannend om vast te leggen? Bedenk je dat we om werk in uitvoering vragen. Met andere woorden: we willen een handeling, een actie, zien. Dus zorg voor een actieve foto en vermijdt een passieve foto waarin weinig of niks gebeurd. Overleg goed met de persoon/personen die je nodig hebt voor de foto. Jij hebt ideeën over wat je wilt, maar zij kennen het ambacht het beste, dus luister ook naar hun gedachten. Als je plan klaar is, komt het aan op het fotograferen zelf. Zorg dat je hiervoor de tijd kunt nemen om het goed – nee! – perfect te doen. Het is immers het Perfecte Plaatje Schijndel en niet het Goede Plaatje Schijndel. Probeer verschillende composities uit om tot de meest krachtige foto te komen. 

Escape Room Schijndel
Iedereen mag mee doen met deze opdracht en zijn of haar beste foto insturen naar redactie@mooischijndel.nl. De winnaar van de thuisopdracht sleept namelijk een gezellig uitje in de wacht. Beschikbaar gesteld door Escape Room Schijndel!

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant