Afbeelding
Ad van de Laar

Adoptie-overdracht Airborne monument Eerde aan groep 7

Onderwijs Onderwijs 168 keer gelezen

EERDE | Groep 8 van de basisschool in Eerde heeft het Airborne monument in Eerde geadopteerd. De leerlingen hebben het afgelopen schooljaar bijgedragen aan de herdenkingen in Eerde op 17 september en op 4 mei. Het waren herdenkingen onder bijzondere omstandigheden maar mede door de bijdrage van de kinderen toch erg indrukwekkend. Nu deze leerlingen op het punt staan om de basisschool te verlaten, is het tijd om de adoptie over te dragen aan groep 7.

De kinderen waren verdeeld in drie groepen die elk een mix waren van groep 8 en groep 7 leerlingen. Deze drie groepen bezochten de Eerdse Molen, de zwaar bevochten zandduinen en de kerk die in september 1944 zwaar beschadigd raakte. Op deze locaties werden de kinderen meegenomen in de persoonlijke verhalen van enkele bevrijders.

Daarna vond de daadwerkelijke overdracht plaats bij het Airborne monument aan het Zandvliet. Hierbij was Scott Morrison aanwezig namens de Amerikaanse ambassade. Hij hield een korte toespraak en reikte fakkelspeldjes uit aan de kinderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant