De nieuwe versie van de Lego André Hazes op de Dam
De nieuwe versie van de Lego André Hazes op de Dam DDF Dutch Deco Finish

Lego Hazes prijkt weer op de Dam in Amsterdam

Human Interest Human Interest 278 keer gelezen

SCHIJNDEL | Als eerbetoon aan Andre Hazes plaatste Schijndelse ondernemer Remon van Zoggel precies een jaar geleden een Lego kunstwerk van de zanger. Het kunstwerk werd echter binnen enkele dagen onherstelbaar beschadigd. Op de zeventigste verjaardag van de volkszanger staat er nu een nieuwe versie.

Als eerbetoon Andre Hazes, een van grootste zangers allertijden van het Nederlandse levenslied, heeft het bedrijf DDF van van Zoggel, op de Dam een 1,70 meter groot legobeeld geplaatst van de zanger. Dit op de dag dat de in 2004 overleden zanger, 70 jaar zou zijn geworden. Het beeld is een perfecte replica van de zanger in lego-uitvoering inclusief de zonnebril, hoed en gouden kettingen. Het ontwerp komt van de hand van kunstenaar Streetart Frankey die het bij DDF liet maken. 

“We waren lekker vroeg om 4.00u op vandaag om het beeld te plaatsen. Nu is het met goedkeuring gemeente en hebben wel een sterkere variant gemaakt  De nieuwe versie is gemaakt van het sterkere en hufterproof materiaal”, laat van Zoggel weten.

De nieuwe versie van de Lego André Hazes voor het gebouw van DDF
Remon van Zoggel met een mini versie van de Lego Hazes.
De vernielde Lego versie van André Hazes.
De eerdere versie van André Hazes op de Dam in Amsterdam.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant