Een van de gevaarlijke oversteekplaatsen aan de Eerdsebaan.
Een van de gevaarlijke oversteekplaatsen aan de Eerdsebaan. Bas Ulehake

Eerdsebaan wordt ‘zo snel mogelijk’ aangepakt

Verkeer Verkeer 492 keer gelezen

EERDE | Wethouder Harry van Rooijen heeft donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering bekend gemaakt dat de Eerdsebaan tussen Schijndel en Eerde ‘zeer binnenkort wordt aangepakt’. Wanneer dat precies is, kon Van Rooijen nog niet zeggen. De problematiek rondom de Eerdsebaan werd onlangs weer op de kaart gezet door Merel Krol. Zij verloor haar opa op een gevaarlijk kruispunt op de Eerdsebaan.

Lokaal Meierijstad diende een motie in waarin wordt verzocht dat het provinciebestuur ‘onmiddellijk verkeersverbeterende maatregelen neemt en investeert in de verkeersveiligheid van de Eerdsebaan’. Marrik van Rozendaal van D66 vond het een ‘smakeloze motie’. “Het is een onnodige motie waarmee Lokaal op een wel erg goedkope manier politiek gewin probeert te halen uit de emotie van een meisje die haar opa is verloren. Ik heb er verder geen woorden voor”, aldus de D66’er.
Wethouder Van Rooijen gaf donderdagavond aan dat er snel iets gaat gebeuren aan de Eerdsebaan. Mede daarom kreeg de motie geen meerderheid. Van Rooijen: “De provincie heeft toegezegd om op korte termijn het probleem aan te pakken. Er wordt aan gewerkt.” De wethouder heeft er vertrouwen in dat de provincie snel aan de slag gaat. “Een tijd en datum kan ik nog niet geven. De provincie is in de afrondende fase”, zei Van Rooijen.
‘Mijn vraag: Waarom wordt zo’n gevaarlijk kruispunt als die van de Eerdsebaan niet aangepakt door de provincie? Hoeveel levens moeten nog ten koste gaan van dit gevaarlijke punt? Hoe vaak moeten we onszelf nog gaan afvragen wie er dit keer in aangereden? Beste provincie, doe er iets aan’, schreef Merel Krol in haar brief aan de provincie.
Ze is blij dat er, na ruim een jaar aan onderzoek, maatregelen worden getroffen aan het kruispunt van Zandvliet/Eerdsebaan. “Echter worden in deze plannen niet alle kruispunten van de Eerdsebaan meegenomen. Voor de overige kruispunten (Hoeves/Eerdsebaan en Vlagheide/Eerdsebaan) zijn, wat ik gehoord heb van gedeputeerde Van der Maat, nog geen plannen opgesteld voor een onderzoek. Ik hoop dat dit dan ook zo snel mogelijk in gang wordt gezet, om nog meer ongelukken te voorkomen”, laat ze weten.

Met veel aandacht volgde Krol de raadsvergadering van 24 juni. “Ik hoop dat de woorden van wethouder ‘zo snel mogelijk’ waar gemaakt worden en het niet zo lang duurt als de aanpak van het kruispunt Eerdsebaan/Zandvliet. Naar mijn mening zou het beter zijn geweest als alle kruispunten op de Eerdsebaan tegelijk waren onderzocht, dan had het nu in één keer aangepakt kunnen worden en niet stukje voor stukje”, besluit Krol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant