Jelke zet haar opa en oma maar wat graag in het zonnetje.
Jelke zet haar opa en oma maar wat graag in het zonnetje. Bas Ulehake

Jonge bezorgster bedankt haar grootouders

Human Interest Human Interest 643 keer gelezen

GEMONDE | Jelke Schellekens, één van onze trouwe bezorgers, zet bij deze haar opa en oma in het zonnetje. Aanleiding is het vijftigjarig huwelijk van opa Leo en oma Hanneke, aanstaande vrijdag. 

De hele familie is betrokken bij het bezorgen van DeMooiSchijndelKrant. Eerst begon Rens met het bezorgen van een Gemondse krantenwijk, later volgde Jelke. Toen Rens stopte met z’n wijk nam Jelke die graag over. Het bezorgen van onze krant wilden ze blijven doen, zelfs toen het gezin verhuisde naar Den Dungen. Opa en oma stemden in dat de kranten voortaan eerst bij hen afgeleverd zouden worden. Hanneke en Leo wonen sinds hun huwelijk in hun huis te Gemonde. Hanneke bleek zo hulpvaardig om alle kranten netjes kant en klaar te vouwen en met folders erin klaar te zetten. “Oma doet eigenlijk alles voor mij. Ik mag bijvoorbeeld altijd haar elektrische fiets lenen”, lacht Jelke. Opa Leo bezorgt eveneens met plezier mee. Hij buurt graag met dorpsgenoten over het nieuws van Gemonde. “Je bent er dan uit hé, je blijft zo bezig”, glundert Leo. Hij geeft toe dat hij zelfs eerder van de Dorpstafel terugkomt om de krant te bezorgen.

‘Uiteraard’ krijgt de bezorgfamilie nooit bezorgklachten aan hun adres. Als ze kranten over hebben geven ze die graag aan buren uit Den Dungen, die het maar al te graag lezen. Daarnaast verzamelt Hanneke al jaren krantenknipsels over Gemonde in een boek om als archief te gebruiken tijdens de jaarlijkse Gemondse Quiz. Nee, achter de geraniums blijft dit actieve koppel niet zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant